07 februarie, 2010

Planuri

Urăsc iarna. Da. Am mai spus-o. Și mă gândesc cu groază cum ies mâine de la capătul lumii pentru a ajunge la celălalt capăt. Adică la muncă. Astăzi nu am scos nasul afară, nici măcar pe fereastră. Am privit doar de după perdea Spaima Albă. Să văd cum cresc troienele, dacă mai viscolește sau nu.

În aceste momente îmi doresc să fiu iar la școală. Pentru că, dacă aș fi la școală, mâine aș fi liberă, nu-i așa? Chiar nenea Boc mi-a dat învoire!

Dar nu, nu sunt la școală. Așa că am pus deja ceasul să sune cu o oră și jumătate mai devreme iar acum fac scenarii...Să fie taxi, să nu fie taxi...Dacă am norocul să găsesc taxi e clar că nu intră nicio mașină printre blocuri. Atunci îl chem la stradă. Deja intuiesc conversația cu dispecera. Ce adresă aveți? Bulevardul X, lângă benzinăria Y. Casă sau bloc? Bloc. Blocul, vă rog. Păi, benzinăria nu are nicio treabă cu blocul. Numărul atunci. Nu știu numărul. Dar să vină lângă benzinăria Y. Blocul domnișoară. Și așa mai departe. Căzut la pace.

Asta e varianta fericită. Adică plan A, articol a mic prim. Pentru că există și varianta plan A, articol a mic secund. Adică găsit taxi, trafic dement. La ultima experiență am stat mai bine de două ore prizonieră în mașină. Așa că știu ce mă așteaptă.

Planul B ar fi tramvai, tramvai, puțin mers pe jos și autobuz.

Ultima dată când am aplicat planul B, tot la ninsoare, tocmai a avut loc un accident pe șine și domnul primul tramvai nu mai venea.

Iar penultima dată am așteptat 15 minute primul tramvai și 30 de minute al doilea. Deși în mod normal doamnele tramvaie sosesc la interval de câteva minute.

Planul C nu există.

P.S. O informație de ultimă oră venită de la fața locului, de la cineva care a fost nevoit să scoată nasul afară, chiar în această noapte: între blocuri e jale. Nu e chip să te deplasezi cu mașina. Șoselele sunt cică OKEY. Doamne ajută! Poate am noroc să fie varianta A, articolul a mic prim. Adică găsit taxi, găsit benzinărie, trafic acceptabil.

4 comentarii:

Adela Stan spunea...

Gandestete ca poate fi mai rau: sa ai un copil sau doi in brate, pe care sa-i duci la gradi/scoala! Adauga asta la tot ce-ai descris pana acum! :-(

Nicoleta Țintea spunea...

@Adeluta

Sunt convinsă că întotdeauna poate fi mai rău. Şi mai rău.

Doi? Hmmmmm....Mă limitez la imaginea unuia singur :))

E suficient.

Alexandra spunea...

O, da...stiu cum e, in fiecare dimineata in statia de tramvai...Astazi chiar a fost ok, n-am stat decat 10 min in statie :))si,in mod suspect, am ajuns la facultate in 45 de min, situatie atipica chiar si pentru zilele obisnuite, fara zapada, ploi si alte cele..

Nicoleta Țintea spunea...

@Alexandra

Uneori vremea asta ne face surprize...Și tramvaiele la fel...Oricum de obicei traficul ne surprinde când nu ne așteptăm. Din fericire, azi am avut parte de varianta A, a prim :)