13 iunie, 2011

Ajutați îngerii părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Marcuș, Covasna

Măicuța Serafima cu copiii
Am vorbit în această seară la telefon cu Măicuța Serafima, de la Mănăstirea Marcuș, din Covasna. Am mai scris despre maica Serafima și despre copiii care cresc sub aripa ei protectoare, de mamă. (Mai multe detalii puteți să citiți aici, aici și aici.)

Măicuța Serafima e de fapt și mamă și tată pentru cei 11 copii abandonați pe care îi crește cu un profund simț de responsabilitate. Măicuța e administrator și stareță, e contabil și profesor, e supraveghetor de șantier, e mai mult decât am putea fiecare dintre noi să fim.

Acum măicuța nu are somn, nici liniște. Am simțit-o tristă și necăjită în această seară. În primul rând pentru că a început reparațiile la acoperișul clădirii în care stau maicile, care trebuia reparat pentru că ploua în interior. Materialele de construcții, oamenii care lucrează pe șantier, factura enormă de curent, salariile pe care trebuie să le plătească femeilor care au grijă de copii, toate acestea o frământă peste măsură și nu o lasă să închidă un ochi toată noaptea.

Măicuța Serafima are nevoie de ajutor. Are nevoie de bani pe care nu-i va băga la ea în buzunar. Pentru orice cheltuială plătită poate să elibereze facturi. Ajutând-o pe măicuța îi ajutați de fapt pe îngerii părintelui Arsenie Boca, pentru că Sfântul Ardealului a prezis că în poiana de la Marcuș vor cânta îngerii.

Știu că vă e greu. Știu că toți ne uităm în portofel și ne drămuim în vremurile astea fiecare bănuț. Dar mai știu că fiecare bănuț pe care îl dăm îl vom primi înapoi înzecit.

Dacă puteți, dacă vă lasă inima, dacă cunoașteți oameni care pot să ajute, dacă aveți posibilitatea să răspândiți acest mesaj pe bloguri sau pe mail vă rog din tot sufletul să o faceți. Am fost la mănăstire la Marcuș în iarnă. I-am cunoscut pe copii și mi s-au lipit de suflet. Poate de aceea în această seară am simțit aproape fizic durerea și disperarea măicuței Serafima care nu știe la ce ușă să bată pentru a găsi un mic suport.

Vă mulțumesc tuturor!

Dacă doriți să o ajutați pe Măicuță, dacă știți ce înseamnă dragostea și mai ales grijile de mamă, dacă doriți să ajutați acești copii abandonați care și-au găsit un cămin și un drum în viață datorită acestei femei puteți să faceți donații în acest cont:

Maica Stareță Serafima Mariana Comșa
ASOCIATIA DE BINEFACERE "SFANTA IUSTINA"
Cod Fiscal: 14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus Loc. Marcus, jud. Covasna
Cont BCR - Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001
BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (!ultimul caracter este cifra zero)
Telefon Maica Stareță Serafima : 0740.095.480

Mai multe detalii despre Măicuță Serafima și copiii ei găsiți pe site-ul oficial al mănăstirii: http://www.manastirea-marcus.com/

3 comentarii:

deny 10 A spunea...

Buna ziua,am vazut pe blogul dvs. ca ati facut apel la ajutor ptr Manastirea Marcus si ingerii de acolo.Eu am vorbit cu Carmen Avram ptr a face un reportaj in zona,ceea ce i-ar putea aduce mult ajutor maicutei Serafima.Am facut si eu o gramada de bloguri si apel ca vreau sa ma duc peste 2 saptamani acolo,dar in afara de un Doamne Ajuta nu am obtinut nimic.Cred ca un reportaj acolo cu acei ingeri minunati ar imbunatatii situatia de acolo.O zi buna.Doamne Ajuta.Incercati si mai luati si dvs legatura cu carmen Avram ptr ca stie despre ce este vb

Nicoleta Țintea spunea...

Bună ziua

si mă bucur că vă doriți să o susțineti pe Măicuța Serafima.

Mă bucur că v-ati implicat si chiar v-am văzut postările pe pagina de facebook a emisiunii "În premieră", pe marginea subiectului. (sper că nu facă o confuzie)

Emisiunea a intrat momentan în vacanță.

S-ar putea cu ajutorul lui Dumnezeu să facem o mică acțiune pentru Măicuta Serafima si copii la finalul lunii iulie. S-ar putea ca Măicuța să vină cu câțiva dintre copii la Bucuresti.

Oricum o să scriu aici pe blog noutățile.

Multumesc pentru suport.

adriana spunea...

Doamne ajuta! Am preluat si eu pe blog.