16 iulie, 2012

Gândul serii. O definiție a eșecului

Anișoara, Oana și Cocuța
Ce este eșecul? Eșecul este atunci când nu ai reușit să salvezi un copil care trebuie salvat. Un copil care ți-a zâmbit, te-a luat în brațe și care a sperat că tu-l vei lua din infern. Care a crezut că întâlnirea cu tine îi va aduce o brumă de fericire, un bec cu curent și o farfurie de mâncare în fiecare seară.

Eșecul rămâne eșec. Și privirea acelui copil zglobiu te va urmări în serile în care te așezi liniștit la masă. 

5 comentarii:

Simona spunea...

De ce spui esec, ce s-a intamplat?

Nicoleta Țintea spunea...

Esec, pentru că mama fetitelor, care este alcoolică, îmi pare rău că spun asta, dar acesta este adevărul nu vrea să se mute din Petrăchioaia. Nu vrea să-si crească fetele intr-un mediu normal.

Din păcate nu avem o certitudine că darurile pe care le ducem acolo nu sunt vândute pentru băutură.

Fetele s-au mutat cu tot cu mamă, la bunică, intr-o casă la fel de insalubră în care locuiesc mai multe familii.

A trecut pe la ele si Protecția Copilului. Mama a fost pusă să semneze o hârtie (cu degetul pentru că nu stie să scrie) prin care se angajează pe proprie răspundere că-și va crește copiii. Altfel spus, caz închis pentru cei care ar trebui să se intereseze de soarta acestor copii.

Mama nu a fost de acord să le lase pe fete nici măcar intr-o mică vacanță, la Glodeanu. În aceste condiții nu prea știu ce am putea face pentru ele. Si imi pare așa rău pentru că sunt fete istețe.

Simona spunea...

Nu e vina noastra, e vina sistemului :(

Acum vreo 6 ani am avut si eu o experienta similara: http://sirimie.blogspot.ro/2011/01/oamenii-strazii-din-bucuresti.html

Ar trebui sa fie posibil sa fie ajutati pentru ca in felul cum e acum copiii sunt condamnati. Imi pare foarte rau pentru copii.

Nicoleta Țintea spunea...

@Simona

Înțeleg perfect ce spui. Tocmai de aia e frustrant.

Mă simt neputincioasă. Chiar nu stiu cum am putea să le ajutăm pe fetite.

Ilinca spunea...

Ar trebui sa se schimbe ceva in sistem, daca mama nu are pe putin o suma modesta de bani cu care sa le creasca pe micute atunci sa nu aiba dreptul sa o faca