25 august, 2008

Cum mi-am început ziua

Am mers la bancomat să scot bani de pe card pentru a plăti o rată iar bancomatul nu era alimentat.
Am stat la coadă în bancă şi am reuşit să scot banii.
Apoi am mers la bancă, unde trebuia să-mi achit rata. Am aşteptat minute în şir privind în ochii casierei exasperate. Am înţeles imediat de ce. Nu mergea internetul. Aşa că nu am putut plăti rata.
Apoi am făcut o vizită la chioşcul de pe străduţă pentru a-mi cumpăra fructe. Cele care îmi înseninează zilele de dietă. Aveau doar mere şi lămâi. Mere nu pot mânca pentru că mă doare stomacul. Lămâile nu intră oricum în discuţie.
Am uitat să vă spun că la capitolul plimbări eu sunt un monstru de lene. Adică nu sunt genul care să însoţesc pe cineva la cumpărături, să intru în magazine. La supermarket merg o dată sau de două ori pe săptămână, de nevoie, iar dacă uit să cumpăr ceva prefer să mor de foame decât să ies din casă.
Am ajuns în redacţie. Personajul X mi-a promis că-mi dă un interviu. Acelaşi personaj s-a răzgândit o jumătate de oră mai târziu.
La prânz, dozatoarele de apă din redacţie nu mai funcţionau. De sete, am mai plecat o dată la magazin. Fructe tot nu aveau. M-am mulţumit cu apă plată.
Avem un magazin mai bine aprovizionat şi peste drum. Dar consider că este mult prea departe. M-a salvat un coleg care mi-a spus că merge el. Gata, de mâine nu mai plec fără fructe de acasă. Să-mi fie învăţătură de minte!

12 comentarii:

OANA DESPA spunea...

Eu am o superstitie legata de ziua de luni. Daca-mi merge rau, imi merge rau toata saptamana

Nicoleta Țintea spunea...

Am dormit pe repede înainte azi noapte. Şi azi dimineaţă aveam impresia că e duminică. Sau sâmbătă. Sau o zi în care pot să dorm mai mult.

Dar nu era aşa.

Totuşi sper să nu îmi meargă prost toată săptămâna...

Adela Stan spunea...

Ti-am zis sa le ai in geanta in permanenta! Eu am carat dupa mine o nectarina vreo....2 luni.....aveam o geanta supradimensionata (ca se poarte, deh!)si am uitat de nectarina din ea si cand sa-mi cumpar ceva dintr-un magazin....bag mana direct intr-o chestie flescaita si in stare avansata de putrefactie...Bleach!

adi spunea...

"Daca iti merge rau lunea, iti merge rau toata saptamana, marti sunt trei ceasuri rele..." si uite asa nu mai putem iesi din casa de superstitii. Noroc ca nu avem nimic de rau cu weekend-ul! Era si normal sa ne protejam cumva timpul liber, nu? O saptamana excelenta si sa auzim vineri cat de grozava a fost desi nu ai gasit luni fructe!

Nicoleta Țintea spunea...

@adela
Problema nu e sa iau fructele de acasă, problema e să le am în frigider.

Uneori şi vizita la magazin poate fi un lucru mare :)

Ştii cum e, ajungem acasă târziu, magazinele s-au închis şi la non-stop nu e nimic.

Oricum azi am reuşit, cu ajutorul colegului meu să mănânc un strugure IMENS :)

@adi
Si eu m-am gândit la asta, să ştii. Vineri simţi deja parfumul de weekend. Dar nu simt la fel când lucrez sâmbăta şi duminica. E împotriva firii să lucrezi în weekend. Din cauza asta, ziua de azi a fost pentru mine un fel de marţi, miercuri, joi pentru că am lucrat ieri şi alaltăieri.

alibus spunea...

pentru prima parte, cea cu bancomantul si cu platitul ratei, stii ca acum poti face asta pe internet sau de la telefonul mobil,nu? cum ar zice un nene dragut care gandeste la fel

Nicoleta Țintea spunea...

De pe telefon nu cred, că nu am unul destul de performant.

Stiu ca poti de pe internet dar am impresia că trebuie să-ţi faci un anumit cont, de pe care poţi plăti.

M-am gândit că nu e nevoie, mai ales că banca e foarte aproape de locul de muncă. Dar uneori, uite, apar incoveniente de acest gen.

alibus spunea...

dap, si mai sunt si cazuri cand banca la care platesti rata nu are sau nu agreeaze plata prin online banking si nu prea ai de ales :(

Nicoleta Țintea spunea...

Sincer, nici nu m-am interesat daca banca la care am eu rate foloseste acest tip de plata.

O sa intreb, de curiozitate...

Valentin Mazarescu spunea...

Alibus are dreptate, eu am cont la Raiffeisen. E deajuns sa vb cu unul dintre consilieri si ti-l face pe loc. Toate bancile au serviciul de internet banking, unele gratuit ca BCR altele cu o suma modica pe luna drept abonament. Ai toate mijloacele de plata incluse in serviciu si sunt mai ieftine cu 50% decat serviciile clasice si ai si tot istoricul tranzactiilor. Eu numai pe internet lucrez. Decat sa-i vad mecla acra a casierei care mai ca nu ma intreaba "si tu ce mai vrei?" si in plus o fac de oriunde am conexiune internet. Unde mai pui ca traiesc in Franta de ceva timp... Aici lumea chiar nu se oboseste sa mearga la ghiseu...

Nicoleta Țintea spunea...

Apropo de banci.

Eu cel mai mult mi-as dori sa pot sa platesc intretinerea cu ajutorul unui cont deschis la o banca.

Asa nu m-as mai simti vinovata ca nu ajung niciodata sa platesc in timpul programului si nici nu mi-as mai face griji ca trebuie sa-l deranjez din nou pe administrator.

Numai ca administratorul nu vrea sa faca cont. Eu chiar nu inteleg de ce administratorii de bloc nu apeleaza la aceasta modalitate care le-ar usura munca.

Pe a lor, si pe a noastra a locatarilor, in acelasi timp.

Valentin Mazarescu spunea...

Asociatia de locatari e persoana juridica, foloseste resurse banesti si deci are interactiune cu banca pentru ca trebuie la randul ei sa plateasca utilitatile, de cele mai multe ori prin virament. Deci are :), deci se poate... daca nu, scrie-i un cec :D