04 septembrie, 2008

Vecini

Duminică. Ora prânzului. Sună cineva la uşă. Mă uit pe vizor. Un moş. Nu-l cunosc. Deschid. "Bună ziua", îi spun.
"Aţi fost vineri la bătător", răbufneşte el. "Şi aţi făcut grătar", adaugă cu năduf.
Eu calmă, îi explic că vinerea trecută nici măcar nu eram în ţară.
"Ba da. Aţi fost la bătător şi aţi făcut grătar. Şi aţi mai fost o dată" exclamă bătrânul.
E clar. Nu am cu cine mă înţelege. Îl privesc din cap până în picioare. Dacă ripostez sunt sigură că va ridica toată scara blocului în picioare.
Îi mai spun încă o dată că nu fac grătare în faţa blocului. După care, adaug un "la revedere" şi închid uşa.
Nu m-am înşelat. Bătrânul bombăne singur în faţa uşii.
"Data viitoare voi arunca cu apă", ţipă el.
Aşa să faceţi! Mă gândesc. Pentru că, întâmplător ştiu cine face acolo grătare. Ţăţica cu gaşca.
PS. Pentru cei care nu sunt la curent, Ţăţica e vecina de deasupra care mă tratează weekend de weekend cu manele.

6 comentarii:

Carina spunea...

Exista o reclama la o banca sau un credit, nu sunt sigura, care porneste de la un insight foarte bun: nu ar trebui sa ne preopcupe banii atunci cand cumparam un apartament, cat locatia, vecinii, administratorul. Sigur, e greu de pus in aplicare, dar ar fi bine sa putem sa ne cunoastem vecinii inainte de a ne muta undeva :)

Nicoleta Țintea spunea...

Sincer ar fi ideal. Să te muţi într-un bloc alături de prieteni. Să îi ai pe cei apropiaţi în acelaşi imobil cu tine. Ai putea lăsa cheia apartamentului la cineva drag, iar seara te-ai strânge la o poveste, când la unul când la celălalt.

Dar...în realitate nu se poate aşa. Puţini sunt norocoşi să nu aibă vreun vecin cârcotaş, vreun manelist şi aşa mai departe. Exemple de vecini problemă, sunt multe. Doar eu am strâns câteva în blocurile în care am locuit de-a lungul timpului.

Adela Stan spunea...

Ce sa zic....e "bine" ca te trateaza week-end de week-end ca pe mine ma trateaza cu manele zi de zi vecinul de deasupra ....luni dimineata cand iese din schimbul de noapte, marti dupa-amiaza cand vine de la munca, miercuri noaptea dupa ce sta la n-spe beri in fata blocului si tot asa....Vecina de la I prajeste mici si carnati puticiosi cu usa de la apartament deschisa, ca sa dea 'aroma" scarii probabil...Ti-am zis ca vecinii mei arunca gunoiul de la balcon direct in gradinita de langa bloc? Sunt groaznici! Niste imputiti si needucati! Mereu zic "no comment" dar uite ca nu ma pot abtine.

Nicoleta Țintea spunea...

@adeluta
Draga mea, tu ai cu siguranţă mai mulţi nebuni decât mine, adunaţi în acelaşi bloc.

Nu ştiu, cred că pentru toţi nemernicii aştia nu există remediu. Nu e nici unul. Poate că ar trebui să ne mutăm în vârf de munte. Să ne facem o cabană şi să ne izolăm. :)

Anonim spunea...

domnisoara, nu e problema ca faci gratar, problema e ca tot blocul face foamea in solidaritate cu regimul matale de slabire, si tu trisezi in uscator si nu pui nici manele, ca sa nu te depistam... o sa fim vigilenti, domnisoara, nu scapati asa usor! o sa aruncam cu apa, si nu cu oricare apa, cu apa plata cu lamiie, de care mincam noi ca sa te sustinem sa nu pui la loc alea cinci kile...
>:D<
mi-e dor si de tine, gagico...
:*

Nicoleta Țintea spunea...

Mai Ursulica, tu stii ca am mancat niste praji in weekend si m-am procopsit cu un kil şi juma în plus???? Ţi se pare corect????

Mie nu!!!!

Acum am revenit la disciplină...fructe....pui....apă...iar apă ....iaurt....