05 mai, 2010

Rugaciune de dimineață scrisă de Părintele Arsenie Boca

Am găsit această frumoasă rugăciune. Sper să fie de folos tuturor celor care trec pe aici.


Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugăciunea Preasfantului Tau nume

sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tină pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

4 comentarii:

Danca Danela spunea...

Sa ajungi si tu si cei ce citesc rugaciunea si la mormantul parintelui, Sfantului Parinte Arsenie, e o urare din toata inima!

Aseara la Fundatia Arsenie Boca s-a vorbit mult despre parintele nostru drag.

Focul Duhului Sfant o sa plece de la Prislop...de fapt ... a cuprins toata tara.

Danca Danela spunea...

Doamne Cel ce vii in Taina intre oameni...

nicoleta tintea spunea...

Multumesc de urare. Nu am fost niciodata acolo. Dar am auzit că este tare frumos...

Aris spunea...

Cuvintul din rugaciune deschide inima noastra si goneste demonii... Oricat de greu mi-e sufletul, o rugaciune nu poate sa faca decat bine, si imi ridica ochii spre cer... acolo e lumina ...