06 mai, 2012

Despre rochii de ocazie. Căutările.

Rochie Dorin Negrău

Nu mai este mult și voi fi din nou în fața altarului! V-am speriat? De data aceasta nu în rol de mireasă, ci de nașă. 

Așa că, dacă vă era dor de capitolul "pantofi la comandă" mă gândesc să deschid un capitol nou, din aceeași categorie, "rochia de nașă". 

Ce poate fi mai simplu decât să-ți iei o rochie de gală? Pare, și totuși nu este. M-am gândit să aleg varianta cea mai simplă. Să o cumpăr. Așa că am dat o raită prin magazinele din centru, inclusiv cele din Centrul Vechi. 

Concluzia este simplă. Ori designerii autohtoni duc lipsă de imaginație, ori trăiesc undeva pe Coasta de Azur de se gândesc să vândă o rochie de ocazie la preț de o mașină! :) Exagerez, evident.    

Am văzut așa - categoria rochii Turcia sau China. Material prost. Preț acceptabil. Modele - de la varianta manele pe podium, până la variante ceva mai acceptabile, cu mai puțin sclipici. 

Categoria "rochii pe care nu le-aș purta nici prin casă". Sau pomul de Crăciun în rol de rochie. O mie de briz, briz-uri strălucitoare, peste materiale înflorate de nu mai înțelegi nimic. Unde începe și unde se termină rochia. Rochiile sunt realizate sub umbrela unor brand-uri cunoscute pe piața de profil.

Categoria "rochii la preț de mașină". Așa le numesc pe cele care sar de 3.500 ron. Jur că nu aveau nimic special. 

Am văzut mult sclipici. Pietre strălucitoare neprețioase puse la întâmplare pe bucățile fine de material care nu au greșit cu nimic. 

Nu am văzut nimic care să mă impresioneze. Sincer. O fundă. Un material strâns asimetric, într-o parte, o tăietură sau un detaliu decorativ pus aiurea, ca să scoată rochia din anonimat. 

Am văzut în schimb etichete. Multe sună ca o glumă proastă, la calitatea pe care o oferă.

Mi-a plăcut o singură rochie. Era mai mult de purtat pe podium însă, de o domnișoară cu picioare lungi și dispoziție de a defila în chiloți, pentru că de la brâu în jos, rochia era transparentă. Îmi plăcea însă partea de sus. Un fel de împletitură, din bucăți mici de material, în culoarea portocaliu spre corai și cu ceva accente decorative.

 Mi-a mai plăcut o rochiță în stil grecesc dar nu aveau decât o măsură mult prea mică pentru mine.

Pe internet oferta este ceva mai generoasă. Dar prețurile... Hmmm... Doamnelor, prețurile.... 

Îmi doresc o rochiță decentă dar nu comună. Lungă. Vaporoasă. Simplă. Deocamdată... mai căutăm!

Nu mă aștept să găsesc ceea ce caut. Și totuși visez la rochii atipice, la detalii asimetrice, înfoieli și îmbinări cromatice diafane sau curajoase, materiale vaporoase, plăcute la atingere, simplitate și frumusețe...

Poate că totuși mi-am greșit cariera... :)

12 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua!

M-am regasit in totalitate in articolul dvs. Voi fi nasa in iunie si am rascolit Internetul in lung si in lat, am luat la picior magazinele, mall-urile... Inspiratia m-a lovit pe loc, la un pret extraordinar: 200 lei; magazin: ZARA. O rochita simpla, lunga, seamana foarte bine cu cea din poza postata de dvs. Culoarea o face deosebita (verde-turcoaz) si accesorizata corect (cu sandale, cercei, curea negre, piele intoarsa) sper ca va da rezultatul scontat: simplu si elegant - ceea ce am citit printre randuri si in articolul dvs.
Incercati si magazinele din mall-uri sau galerii comerciale, nu se stie niciodata... In Sun Plaza am vizitat un magazin cu rochii superbe de ocazie, cu preturi care porneau de la 900 de lei, pana la 1200-1500 lei. Erau extraordinare!!! Din pacate nu-mi aduc aminte cum se numeste, dar nu aveti cum sa-l ratati!
Mult succes! O zi minunata!
Cristina Nastase

Anonim spunea...

Revin, scriindu-va ca, dupa achizitionarea rochitei, am plans dupa altele vazute in magazinul Peek and Cloppenburg - Baneasa Shopping, unde au o sectiune speciala pentru tinute de seara, cu preturi neasteptate: 400-900 lei... Simple, elegante, vaporoase, cu un acel "ceva" :)
Va multumesc!
Cristina Nastase

Iuliana spunea...

Rochia din poza e finuta si draguta. Dar mai degraba ar merge pentru miresica decat pentru nasica.

Mi-a placut postarea ta, desi ma cam descurajeaza... :)

Pupici si spor la imbracat!

Adela Stan spunea...

Mda....stiu ce zici...Mai bine faci pe comanda, totusi.

Adela Stan spunea...

Mda...stiu ce zici...Tot pe comanda e mai bine. E vorba de rolul de nasa, nu esti un invitat oarecare la o nunta ca sa poti alege orice rochita de cocktail. Succes!

Nicoleta Țintea spunea...

@Cristina

Multumesc de sugestii. O să incerc la Băneasa. Poate am noroc. Cred foarte mult in varianta "norocului" la capitolul haine. Nu pretul te face să te simti mai bine. Important e cum se simti in rochia respectivă si să te avantajeze.

@Iuliana

Lasă că te văd eu când începi să cauți! :))) Eu de trei nopți visez numai rochii...

@Adeluta

Presimt că vine nunta și eu tot nu am rochie! :)

Danca Danela spunea...

Poate-ti place ceva de la domnul Adrian Oianu.Nu stiu nimic despre preturi dar poti incurca PR ul cu o intrebare:): catrinel.chiriac@adrianoianu.ro, iar pentru dulciuri am o simpatie pentru mainile care fac treaba aici : www.zahara.ro

Anonim spunea...

Buna,

Ca si Cristina, m-am regasit in totalitate in articolul tau, cu o "mica" diferenta, asa imi doream rochia de mireasa, pe care de altfel am si gasit-o :). Magazinul se numeste "Divine Atelier", site-ul este "http://divine.ro/". Sper sa iti fie de folos.

Succes!
Oana Stanciu

Anonim spunea...

si eu sunt in aceiasi situatie, oferta de rochii de seara este ori limitata ori exclusivista.
Am gasit cate ceva aici : www.haine-pe-net.ro

Nicoleta Țintea spunea...

@Danela

Interesant omul. Mă gândesc. Multumesc.

@Oana

Ii stiu pe cei de la Divine. I-am descoperit la scurt timp dupa ce mi-am facut rochia de mireasa. Ii ador. Rochiile sunt superbe. Diafane. Delicate. Dar preturile....Hmmmm...Preturile... Ce imi placea mie costa 1700 ron. Intr-adevar calitatea se vede. Dar mă gândesc că este vorba de o singură seară. Una singură. Şi apoi rochia stă in dulap. Pe lângă rochie mai pui si încălţările, şi aranjatul etc.

Anonim spunea...

dc esti din bucuresti,am inteles ca sunt doua magazine cu f multe rochii de seara vis a vis de biserica razoare cu preturi f accesibile.urmeaza sa ma duc si eu peste 2 saptamani

Anonim spunea...

Cum sunt materialele la rochiile de seara din cele doua magazine de la razoare? modelele sunt gen foarte impodobite ca in obor sau finute? si cum se ajunge?