13 ianuarie, 2013

Ajutor pentru Lăcrimioara și Sebastian

Sebastian 
Părintele din satul în care locuiește familia Măzăreanu, adică familia sinistraților din satul Milișăuți, judetul Suceava pe care i-am cunoscut la inundații si i-am ajutat toamna trecută mi-a spus povestea Lăcrămioarei înainte de Crăciun. A cunoscut-o la grădinita unde isi duce băietelul. Si m-a rugat dacă pot să o ajut pentru că este un om modest, bun care are nevoie de sprijin pentru a-si creste copilul.  

Lăcrimioara si Sebastian
Lăcrimioara este o mamă singură. Are un băietel de 3 ani si câteva luni. Pe Sebastian. Ea a crescut fără mamă si viața nu a fost prea generoasă, nici când Lăcrimioara a ajuns la maturitate. Locuieste cu chirie, intr-un apartament din Rădăuti. Munceste ca ajutor de educatoare la gradinita unde-si duce copilul. Pentru munca aceasta primeste 300-400 ron pe lună. La aceasta suma se adauga pensia alimentara a copilului, 175 ron. Acesta este singurul ei venit. Doar pentru chirie plăteste 300 ron. Si suma este atat pe mică pentru că gazda a fost intelegatoare. De alocatia copilului (42 de lei pe luna) nu se atinge. Lăcrimioara mi-a spus că-i strange pe toți intr-un cont, ca să aibă sa-i cumpere ce-i trebuie pentru scoală, copilului, atunci când acesta va implini 7 ani. 

Lăcrimioara nu vrea milă. Si nici să cersească. Isi doreste un loc de muncă stabil care să-i permită sa-si crească băiatul. A lucrat până acum ca operator calculator, ajutor contabilitate primară, vânzător etc. A inceput o facultate dar nu a reusit să-si termine studiile din cauza lipsurilor financiare. Am rugat-o pe Lacrimioara sa-mi lase un cont pentru cei care vor sa o sustină până când situatia ei financiara se va imbunătati, cu ajutorul lui Dumnezeu. În zilele următoare îmi va da și adresa unde se pot trimite colete, dacă există cineva care doreste să le trimită alimente sau produse de igiena. Sunt sigură că orice dar este binevenit. Ea mi-a spus că nu îndrăznește să ceară nimic. 

Cel mai mare ajutor este cel legat de găsirea unui loc de muncă stabil, pentru Lăcrimioara, în orasul Rădăuți, judetul Suceava. In acest sens vă rog dacă puteți să distribuiți această informație. Poate cineva vede acest mesaj și o poate ajuta pe Lăcrimioara. Si implicit si pe copilul ei. CV-ul si l-a depus deja la Oficiul Fortelor de Muncă din oras. In februarie vrea să facă si un curs de inspector resurse umane. A făcut si un curs de operator calculator. Am aplicat si eu, in numele ei, pe un site de joburi, la locurile de munca din Rădăuți acolo unde am considerat că s-ar putea încadra. 
Am vorbit cu Lăcrimioara în seara asta la telefon. Mi-a plăcut mult căldura vocii sale. Este un om credincios, cu frica lui Dumnezeu, un om bun. De aceea mi-as dori tare mult să o putem ajuta. Numărul de telefon al Lăcrimioarei Niculescu este 0754486349 

Se pot face donatii in contul RO05RNCB0241036921460002, deschis la BCR Rădăuți, titular Niculescu Lăcrimioara Liliana. Atasez articolului câteva fotografii, CV-ul Lăcrimioarei dar si strigătul ei de ajutor pe care mi l-a trimis sub forma unei scrisori. 
Scrisoarea Lăcrimioarei, prima pagină
Scrisoarea Lăcrimioarei, pagina a II-a
Vă multumesc tuturor. Pentru alte detalii vă rog să-mi scrieti pe mail: nicoletatintea@gmail.com sau pe facebook.

CV-ul Lăcrimioarei

Niciun comentariu: