03 octombrie, 2008

Culmea nesimţirii

Culmea nesimţirii există. Şi stă chiar cu un etaj mai sus de mine.

Care e culmea NESIMŢIRII???? Să ţipi în fiecare dimineaţă la ora 7 la copiii tăi, atât de tare încât să-ţi trezeşti vecinii cu urlete dar să bubui în pereţi atunci când, aceiaşi vecini au musafiri la ora 21.00 şi se aud voci ceva mai ridicate.

Să baţi în uşa vecinului care stă cu un etaj mai jos şi îşi amenajează apartamentul pe motiv că îţi cade gresia din casă din cauza bubuiturilor.

Să pui manele la maximum, weekend de weekend încă de la prima oră şi să obligi tot blocul să-ţi asculte preferinţele muzicale retarde dar să baţi în ţeavă pentru că, chipurile te deranjează sunetul televizorului vecinilor.

Să arunci gunoaiele de la bucătărie, direct pe geam şi să-ţi scuturi toate jegurile de pături în geamul, al cui oare, dacă nu al... vecinilor???

Să-ţi inunzi vecinul în baie şi să susţii cu neruşinare că nu e de la tine pentru că ....TU NU AI ŢEVI (???!!!!)

Să-ţi izolezi apartamentul şi să decorezi cu această ocazie cu mortar toate pervazele de la etajele inferioare.

Să faci grătar cu prietenii la bătător, chiar lângă bloc.

Să te plângi administratorului că vecinul care stă cu un etaj mai jos te deranjează pentru că ...FACE BAIE NOAPTEA.

Să furi etajerele lăsate de vecini pe casa scărilor şi să le pui cu neruşinare, la tine pe etaj, cu flori, fără să întrebi pe nimeni.

Să-ţi amenajezi apartamentul timp de trei luni şi să dai cu bormaşina la ora 23.0o dar şi în fiecare weekend, la prima oră. Apoi să vii cu o falcă în cer şi cu una în pământ la vecinul de jos pentru că a folosit aspiratorul la ora 21.55 deşi programul de linişte începe la ora 22.00

Toate acestea există. Într-o singură persoană. Are nume de cod ŢĂŢICA. Stă cu un etaj mai sus şi e coşmarul vieţii mele.

8 comentarii:

Anonim spunea...

te inteleg perfect. deasupra mea locuieste un tanar cuplu care isi consuma exuberantele de la 1 la 3 noaptea pe un ritm de batatura regulata pat scartaitor-perete, fara sa mai vorbim de certurile cu plansete si strigaturi de iti vine sa chemi politia si tocuri asurzitoare in miez de noapte. spre deosebire de tine, insa, mie nu mi-a venit nimeni la usa desi obisnuiesc sa dau muzica la maxim.

Nicoleta Țintea spunea...

@ana-maria

Cred că lumea şi-a pierdut atât de mult bunul simţ încât trebuie să te consideri cu adevărat norocos dacă nimereşti într-un bloc cu vecini decenţi şi mai ales "NEMANELIŞTI"

Anonim spunea...

Miki...same old story:))))

Fifi

Nicoleta Țintea spunea...

Da. Dar recent mi-a bubuit în uşă că o deranja aspiratorul. Am crezut că mor. Asta după ce i-a
mi-a huruit bormaşina în cap de nu ştiu câte ori...

Anonim spunea...

cine vă permite, duduie, să faceţi baie noaptea? baie se face numai sîmbătă seara, cînd tot creştinul se spală să meargă curat a doua zi la biserică. dacă nu am merge la biserică, nici nu ar mai trebui să facem baie. de asta mă şi gîndesc cum de socialismul materialist-dialectic a făcut apartamente muncitoreşti cu cadă de spălat, în vreme ce susţinea că dumnezeu nu există. poate totuşi le era şi la tovarăşi frică de dumnizău. dar matale, domnişoară, dacă faci baie noaptea, cine ştie ce mai faci... că fetele din ziua de azi nu mai sînt ca pe vremuri, poate chiar să mănînce la mezu nopţii... :))

Nicoleta Țintea spunea...

@ursu

Să ştii că asta e spaima cea mai mare...că aş putea da atac, în mijlocul nopţii la frigider....

Noroc că dacă mănânci nu deranjezi pe nimeni...

Alexandra spunea...

:) Cumva blocul in care locuiesti acum ?

Off topic : frumoase pozele de la nunta :-). Intamplator, in ziua respectiva ma uitam pe geam si am vazut o mireasa iesind din scara....sunt cam toata ziua plecata de acasa si nu am pretentia sa-mi cunosc toti vecinii, astfel incat nu mi-am pus problema identitatii tale....pana cand m-am uitat seara la Observator si am realizat ca persoana din materialul difuzat la stiri este aceeasi cu cea pe care o vazusem in cursul zilei, pe geam :-).

Casa de piatra !

ALexandra - o vecina :)

Nicoleta Țintea spunea...

@Alexandra

Multumesc vecino!!!!

Da. Da.

E vorba chiar despre blocul în care locuiesc acum. E drept că în ultimii ani, prin blocurile prin care am locuit am întâlnit tot felul de specimene. Care mai de care. Într-un fel nu ar trebui să mă mai suprindă nimic....

Şi totuşi....

Visez o casă la curte cu vecini prieteni.