07 octombrie, 2008

Frământări

În ultima vreme visez tot mai mult să fac ALTCEVA. Nu mă întrebaţi ce, că nu ştiu încă. Nu am dat un nume încă acestui ALTCEVA. Altceva, pur şi simplu.
Visez să-mi regăsesc culorile şi cărţile mele de istoria artei. Muzeele şi expoziţiile. Plimbările şi prietenii dragi. Întâlnirile cu oamenii care mă făceau praf, dar reuşeau să mă scoată din starea aia de moarte a sufletului.
Puţini la număr, oamenii ăia. Unul dintre ei s-a stins prea curând. Ştiu că aş fi putut primi de la el mai mult, dar s-a stins. Era profesorul meu. Şi eu eram în anul 4. Am ales împreună tema lucrării mele de licenţă. După ce s-a dus, am schimbat tot. Pentru că nu mai avea sens, fără el. Ştiam că tipul acela de lucrare puteam să-l fac, doar muncind în umbra lui.
Apoi profesoara mea de istoria artei. Cred că e în Franţa. Nu mai ştiu nimic despre ea, de câţiva ani. Practic de când ne-am întâlnit întâmplător pe stradă. Ea îmi distrugea imaginea despre mine, de fiecare dată. De fiecare dată mă simţeam măruntă şi neînsemnată. Ştiam că nu am citit destul, că nu m-am hrănit suficient din cărţi şi că nu m-am uitat cu suficientă atenţie la operele de artă. Cu toate acestea, după fiecare întâlnire simţeam că o iubesc mai mult şi mai mult. Pe ea şi cămăruţele întunecoase în care se apleaca asupra albumelor de artă.
Nu ştiu de ce mi-e dor. De perioadele în care scriam, pictam, visam. Mai mult.
De aia visez să fac ALTCEVA. Nu ştiu încă ce. Mulţi spun că locul meu e AICI. Dar eu nu mai sunt demult sigură de asta. Poate sunt simple îndoieli pe care viitoarea ploaie le va alunga. Sau poate nu. Poate voi găsi sensul acelui ALTCEVA. Un altceva în care visez că sunt înconjurată de oameni mai buni, de idealuri mai înalte, de fapte mai bune.
Poate că ALTCEVA-UL ăla nu există. Decât în vise. Sau poate nu.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mai Nico eu cred ca acel altceva exista.Eu am fost, sunt si voi ramane o visatoare si cred ca visele depind de noi si mai cred ca ele pot deveni REALITATE. Prostia mea este ca de multe ori ma opresc undeva pe drum si pun pe seama faptului ca "e n-a fost sa fie" , " e ....poate ca nu trebuia sa fac asta " si renunt. Asa ca eu cred ca exista altceva, cel putin in cazul meu ....pentru ca si eu simt asta in ultimul timp din ce in ce mai mult. Iar partea cu omenii buni, aici este o mare problema pentru ca oamenii deosebiti sunt pe cale de disparitie!Asta e ...sau mai sunt dar nu prin jurul nostru, nu acolo unde ne invartim zi de zi.

Nicoleta Țintea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nicoleta Țintea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nicoleta Țintea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nicoleta Țintea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nicoleta Țintea spunea...

@anonim

Iti doresc sa gasesti acel ALTCEVA mai repede decat mine.

Cat despre oameni eu inca mai visez la o lume idealista...

Nicoleta Țintea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.