04 decembrie, 2010

"Dragostea nu cade niciodată"


Trei dintre copiii familiei care se luptă cu sărăcia

De pe blogul Mariei am aflat că într-un sat din Buzău există un preot paroh cu inimă mare. Părintele Marian Tudor a scris pe un forum ca să-i poată ajuta pe enoriașii lui, care trăiesc de pe o zi pe alta sau sunt măcinați de boli cumplite.

Părintele vrea să ajute o fetiță cu handicap să aibă un scaun cu rotile mai bun dar și să găsească soluții pentru o familie care are șapte copii și trăiește într-o sărăcie lucie.

Mai multe despre aceste povești găsiți aici.

Dacă doriți să ajutați, să trimiteți vreun colet cu hăinuțe sau să cereți informații suplimentare puteți să-l sunați direct pe preotul Marian Tudor, parohul din Glodeanu Cârlig la numărul de telefon 0720.281.634

La câțiva kilometri distanță, în satul vecin (Glodeanu Sărat) un alt preot, Bogdan Frățilă se luptă să repare biserica. Lucrările sunt întârziere, banii sunt pe terminate iar preotului i s-a rupt sufletul azi, când a văzut că în biserică a început să plouă.

Fotografie din timpul lucrărilor de reparații ale bisericii din Glodeanu Sărat

Dacă vreți să contribuiți la lucrările de reparații ale acestei biserici puteți să-l contactați direct pe părintele Frățilă la numărul de telefon 0724.301.854

Vă mulțumesc!

10 comentarii:

Marius Palcior spunea...

frumos articolul pe care l-ati scris. Imi pare extrem de rau de oamenii care se lupta cu saracia. Dar exista ceva in mintea mea ce eu nu inteleg. Acel copil din poza (cel mai mic) nu cred ca aremai mult de 3 ani. DACA TU CA PARINTE NU AI O SITUATIE FINANCIARA MODESTA SI PUTIN RIDICATA, NU INTELEG DE CE IL MAI FACE. E plina si timisoara de oameni care cauta prin gunoaie, "sot, sotie" poate si umbla cu un copil de nici 1 an in spate. Hai sa fim serios, putina minte nu exista chiar deloc? Chestiunile acestea ma fac sa le introc spatele...

Nicoleta Țintea spunea...

Ai şi tu dreptate! Mulţi părinţi sunt inconştienţi la capitolul ăsta, dar tot mi-e milă de cei mici. Ei nu au greşit cu nimic!

Danca Danela spunea...

Nu Kalliope, nu le intoarce spatele, caci si tu gresesti, Dumnezeu le-a trimis un pruncut, de fapt Dumnezeu trimite copii in lume pentru noi toti, caci unii dintre ei devin sfinti...alti preoti, altii dintre cei crescuti cu multa jertfa , oameni alesi, buni.
Stiu ca statisticile ne umplu capul cu numarul delicventilor rezultati din familii sarace.
Vina parintilor care au copii in saracie este ca nu se infraneaza de la a se intalni in pat ca barbat si femeie.
Ori atata bucurie, in saracia pe care o traiesc , nu poti sa le ceri tu sau eu sau oricine altcineva.Numai duhovnicul, pe care de cele mai multe ori nu-l au.

Nico:) ce mai faci?
Am fost sa ma inchin la Sfintele Moaste ale Sfantului Nicolae, am vazut o mashinoaie de la A3, erai in ea?

Marius Palcior spunea...

Danca Danela: AM sa le intorc spatele caci eu nu sunt facut sa ajut. Una la mana draga mea, nimic din ce se naste nu devine sfant. Un singur sfant exista DUMNEZEU. Ceea ce vezi tu prin biserici, icoane, sfintii nu stiu care... toate sunt efemere si in fata Lui Dumnezeu sunt o uraciune. Citeste te rog Psalmul 97 cu versetul 7... Nimic din ce faci nu-i pe placul Celui de sus

Nicoleta Țintea spunea...

@Danela

Nu eram în maşină. Eram la coadă poate :)))))

Sunt bine. De fapt sunt răcită cobză dar e normal iarna, nu? Sper să mă pun repede pe picioare.

Oricum bine ai revenit pe aici :)

Nicoleta Țintea spunea...

Kalliope

Hai nu te supăra. Nu cred că ţi-a zis Danela cu răutate. Toţi suntem făcuţi să ajutăm. Dumnezeu judecă ce şi cum, cine merita să primească şi cine nu.

Adică dacă cere cineva şi nu merita este păcatul lui. În faţa lui Dumnezeu contează cred mult milostenia pe care o facem noi. Mai ales atunci când din pâinea noastră dăm şi altuia o jumătate. În clipele în care avem doar pâinea aia. Cred că nu sunt mulţi care au dau dovadă de acea iubire necesară pentru a face un astfel de gest.

Trebuie să ne rugăm să primim iubire şi să mai ales să învăţăm să iubim aşa cum scrie în Biblie. Iubirea care nu se trufeşte cum se spune.

De ce spui că nu eşti făcut să ajuţi?

Marius Palcior spunea...

Nicoleta Tintea: Ai dreptate, nu mi-a spus cu rautate, si crede-ma te rog ca nu i-am raspuns cu rautate. Dar faptul ca ortodoxismul nu aplica nimic din ceea ce scrie in biblie. Eu sunt ortodox, dar am studiat biblia de 4 ori si ceea ce "noi" facem in acea biserica, in fata Lui Dumnezeu este egal cu zero. Multimea VIDA cum se spune in matematica. Nu exista sfinti, nu exista nimic mai presus de Dumnezeu. Faptul ca o persoana se inchina unei icoane, unei cruci, e totul gresit in fata Lui Dumnezeu si El crede-ma ca ne priveste cu lacrimi in ochi ca nu facem nimic pe placul Lui. Oamenii nu citesc Biblia, asculta tot felul de crezuri ca n-au nicio valoare... Citeste-l te rog Matei, Marcu, Luca si Ioan.. Cele patru evanghelii...

Nicoleta Țintea spunea...

@Kalliope

Fiecare înţelege noţiunea de Dumnezeu şi de credinţă în felul lui. Nu e unul mai presus ca altul. Fiecare discerne totul, chiar şi Biblia cu puterea lui de cunoaştere şi de înţelegere.

Eu cred şi în cruce, şi în Maica Domnului şi în sfinţi sau îngeri. Deasupra lor stă Dumnezeu Tatăl, Sfânta Treime.

Nu spun că întotdeauna religia este ceea ce ar trebui să fie. Sunt sincope ca peste tot. Eu cred aşa cum simt. "A crede" va fi o căutare, până la sfârşit.

Marius Palcior spunea...

fiecare intelege cum vrea, ai dreptate, dar la final multi se vor duce unde nu trebe, asta e ideea... Cu cruci, cu maica sfanta, cu icoane... toate le vom lua cu noi acolo in sud :)))

Nicoleta Țintea spunea...

@Kalliope
Doar Dumnezeu știe dacă mergem în Sud sau în Nord. Mie imi place Nordul oricum :)