28 martie, 2011

Din weekend...

foto: Romeo Huidu

Nu există oameni răi...Pentrul că RĂUL este de fapt o absenţă. Absenţa binelui, a luminii, a frumosului, a bunătăţii, a compasiunii, a iubirii, a îngăduinţei, a răbdării...


Aşa că nu există oameni răi, ci oameni cărora le lipseşte una sau mai multe virtuţii. Le aveau dar le-au pierdut pe drum.

7 comentarii:

Iuliana spunea...

Foarte frumos!

Nicoleta Țintea spunea...

Mulțumesc, Iuliana!

Danca Danela spunea...

Sf. Ap. Ioan vorbind despre venirea Mantuitorului in lume ne explica de ce stau lucrurile asa: "Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. Că oricine face rele urăşte Lumina şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârşite."

Nicoleta Țintea spunea...

@Danela

Draga mea ce mai faci? Ai lipsit de pe aici!

Frumos le spui, de fiecare dată! :)

29 decembrie spunea...

sau poate pe cateva din ele nu le-au avut niciodata..

Nicoleta Țintea spunea...

@29 decembrie

E posibil...Se plângea o dată un credincios unui călugăr... Părinte eu nu sunt nici bun, nici răbdător, nici suficient de credincios, nici milostiv ce să fac... Călugărul i-a spus să se poarte ca și cum ar avea toate aceste virtuți si Dumnezeu îi va vedea strădania și i le va dărui. Așa e si cu răul. Poate că nu au existat anumite virtuți în sufletul nostru, dar dacă ne-am purta ca si cum ar fi fost dintotdeauna acolo s-ar putea să încolțească.

Danca Danela spunea...

Nicoleta Țintea Da draga mea, am lipsit si-ti multumesc de primire , abea de mai ajung si pe blogul meu cu scrisul , dar cu gandul nu m-am departat defel de pe aici , iar Duminica si la Sfanta Liturghie suntem tot dimpreuna.Sa fii binecuvantata! :)