01 aprilie, 2011

Cosmin mai are nevoie de 29.500 euro

Cosmin Dănilă foto: Asociaţia Bubulina

Cosmin a fost mutat într-o clădire, tip hotel de la Crucea Roşie. Stă acolo contra cost până când va fi chemat din nou la spital pentru următoarele intervenţii şi investigaţii. Cel puţin trei săptămâni va fi un pic mai liniştit. S-a împrietenit cu un băieţel, şi el bolnav, iar orele trec mai uşor. Numai el ştie cât de greu i-a fost după operaţie. Au fost zile care
i-au părut interminabile. Au fost ore în care i-a fost atât de rău încât nici măcar n-a putut suporta să audă pe cineva vorbind în jurul lui. Au fost clipe în care i-a spus mamei că
s-a săturat de pereţii salonului , că simte că se sufocă.

Mama! Doamne, prin câte poate trece o mamă! Cred că numai cine a avut un copil bolnav poate să înţeleagă ce e în sufletul doamnei Dănilă! L-a vegheat pe Cosmin zile şi nopţi în şir. Nu s-a despărţit de el nicio clipă. A citit zeci de rugăciuni, de acatiste. Nu a mâncat şi nu a dormit, doar ca să ştie că lui îi e puţin mai bine. Şi i-a fost greu, tare greu. Mai ales când şi-a văzut puiul intubat. Sau când a aflat că există cancer şi-n sistemul lui limfatic. Şi că îl aşteaptă două transplanturi, încă o operaţie şi şedinţe agresive de chimioterapie. Cât de mult a plâns, doar ea ştie. De câte ori s-a refugiat la locul de joacă al spitalului sau la bucătărie ca să plângă în voie. Ar fi strigat dacă ar fi putut. Dar şi-a înghiţit strigătele de fiecare dată şi a reuşit să se întoarcă mereu în salon, să deschidă o carte şi să-şi împreuneze mâinile, într-o rugăciune tăcută, spre cer.

Pe de o parte, spaima. Spaima teribilă că trupul lui firav nu va rezista tuturor intervenţiilor. Pe de alta parte miile de întrebări. De ce lui? Cu ce a greşit acest copil energic şi bun, credincios şi inteligent, luminos şi înţelegător? Ce mamă nu s-ar întreba aşa, oare? Ce s-a întâmplat? Şi de ce boala a apărut din senin, fără niciun simptom? Şi mai ales cum o să strângă ea, din două salarii modeste încă 29.500 de euro, bani de care Cosmin are nevoie. Părinţii trebuie să suporte 100.500 euro, din costul tratamentului (suma a crescut aşa de mult pentru că preţul pentru un singur transplant este de 45.000 de euro). Statul român poate să acopere prin formularul E 112 (acum S2) doar chimioterapia şi operaţia. (nu se va plăti însă nimic din ce a fost făcut până acum).

Aşa că realitatea sună chiar aşa. COSMIN MAI ARE NEVOIE DE 29.500 EURO. Mult, puţin, nimic nu e imposibil. Din momentul în care am cunoscut acest copil v-am cunoscut într-un fel şi pe voi. Cosmin ne-a legat unii de alţii, aşa cum numai iubirea de aproape o poate face. Iubirea care nu se cere, nu se laudă, nu se trufeşte. Pentru că au fost sute de oameni care au donat pentru el, telefonic, în conturi, au fost prieteni care mi-au dat într-un plic bănuţi pentru el, au fost cunoscuţi sau necunoscuţi care au intrat toţi în această familie a prietenilor şi susţinătorilor lui Cosmin. Mulţi s-au rugat. Mulţi au distribuit pe facebook, au scris pe bloguri sau şi-au rugat duhovnicii să-l pomenească la rugăciune. Fiecare gest a contat. De aceea cred că familia prietenilor lui Cosmin poate să pună şi acum umărul pentru a-l ajuta în continuare.

Pentru Cosmin se pot face donaţii în conturile:

LEI RO07BPOS70407015701RON02, Bancpost, Sucursala Palat CFR

LEI RO24VBBU2511BU3293692701, Volksbank

LEI RO20RNCB0746110647810001, Banca Comercial Romana, Agentia Secuilor

EURORO66BPOS70407015701EUR01, Bancpost, Sucursala Palat CFR, Cod SWIFT: BPOSROBU Titular: Dănilă Vasile

Prin telefon: 0900 900 080 - 10 EURO/apel (număr apelabil numai din reţeaua Romtelecom)

Alte detalii şi informaţii găsiţi pe pagina lui Cosmin: http://www.cosmindanila.ro/

Vă mulţumesc tuturor!

Niciun comentariu: