06 mai, 2013

Bilanţul campaniei "De Paşte, pentru copiii bolnavi de cancer"


Prietena mea, Roxana cu Gilbert, unul dintre copiii internaţi în spital
Despre emoții și trăiri am ales să vorbesc mai puțin. Las fotografiile să vorbească.

Știu doar că am fost copleșită ca de fiecare dată de bunătatea și sprijinul celor care s-au implicat. Doamne, Doamne a trimis ajutoare de nădejde. Și pentru că ajutorul a fost substanțial am decis să extindem acțiunea, de la vizita în secția de Oncologie a Spitalului Marie Curie, adică de la organizarea a 25 de pachete cu dulciuri și fructe la pregătirea de pachete pentru copiii bolnavi de cancer internați în Spitalul Fundeni și Institutul Oncologic București și pentru copiii bolnavi care s-au aflat de Paște în secțiile de Pediatrie, Ortopedie, Cardiologie și Nefrologie din Spitalul Marie Curie.

Ne-am unit forțele cu minunata inițiativă a părintelui Marian Tudor și a Valentinei, soția lui, care le-au propus copiilor din Glodeanu, copii fără posibilități materiale care au și ei nevoie de ajutor să aducă puțină bucurie copilașilor bolnavi, internați înspital. Copiii au lucrat minunate felicitări și coșuri de Paște cu ajutorul doamnelor învățătoare și profesoare din școala Glodeanu Siliștea. Felicitările au ieșit extraordinar de frumoase. Spun asta pentru că am primit și eu, pentru că am fost cuminte, una. Lucrările au fost vândute printr-o licitație pe facebook iar din bănuții care s-au strâns au fost cumpărate fructe și dulciuri pentru 70 de pachete pe care copiii din Glodeanu le-au împărțit în Spitalul Fundeni și în Institutul Oncologic București. La spital, copiii din Glodeanu au fost absolut minunați. S-au împrietenit repede cu cei aflați în suferință, au făcut poze, au povestit și le-au citit povești.

Noi am pregătit 70 de pachete pentru copiii din Spitalul Fundeni și din Institutul Oncologic astfel încât fiecare copilaș internat a primit două pungi, una de la noi și una de la copiii din Glodeanu. Pachetele care au rămas au fost redistribuite copiilor din Spitalul Marie Curie.

Pe lângă aceste pachete am pregătit 25 de pachete pentru copiii din secția de oncologie a Spitalului Marie Curie. Pachetele au fost organizate în câte două pungi, pentru că au fost destul de multe produse. Toate produsele pentru aceste pungi, cu excepția pânzelor de pictură au fost asigurate din donații. Pentru că erau mai puțini copii internați am împărțit celor care erau în saloane iar restul de pachete le-am lăsat pentru copiii care se întorc zilele următoare la spital. Cinci pachete din cele 25 
le-am redistribuit pe alte secții.

Am făcut încă 25 de pungi, separat de tot ce am precizat până acum pentru copiii din secțiile de ortopedie, pediatrie, cardiologie și nefrologie din Spitalul Marie Curie. Pe aceste secții am redistribuit toate pachetele care au rămas de la Spitalul Fundeni și Institutul Oncologic. Cu excepția unei singure secții de pediatrie (sunt două) cred că am dus daruri la toți copiii care erau internați în Spitalul Marie Curie pe 4 mai, inclusiv celor care sunt abandonați.

Pachetele de la Spitalul Fundeni și Institutul Oncologic București (2 pungi pentru fiecare copil):

În pungile pregătite de noi am pus: 1 cozonac, 1 croissant cu cremă de fructe, o napolitană cu cremă de fructe, 1 pachet de biscuiți, 1 compot de ananas, 1 ciocolată albă, 1 ou kinder, un bloc de desen, 1 cutie de suc natural, 1 pungă fulgi de porumb, 2, 3 acadele, 1 pungă de caramele sugus, 1 cărticică despre Învierea Mântuitorului.

În pungile pregătite de copiii din Glodeanu s-au pus următoarele produse: o cutie de lapte Dorna, o pungă caramele fructe, o pungă jeleuri, 1 kinder bueno, 1 mini chec, 1 turta dulce, 1 cutie creioane colorate, o ciocolata Heidi, doua banane, doua mere, doua portocale.

Fiecare copil a primit și o carte în funcție de vârstă (de colorat, de povești, roman etc.)

Pachetele de la Spitalul “Marie Curie”, Sectia Oncologie (două pungi de fiecare copil):

- 1 set de pictură ce include o pânză mare, cu desen prestabilit, acuarele și pensulă, 1 cutie de lapte uht, 1 compot, 1 cozonac Boromir, 1 pachet de biscuiți, 2 ciocolate albe, 1 cutie de suc natural de mere, 1 suc mic teddy cu pai, 1 pungă de cereale Cheerios, 1 pungă de jeleuri Haribo, 1 caiet de desen, 1 set de creioane, 1 pungă de caramele sugus, 1 pungă de covrigei Alka, 1 croissant cu cremă de fructe, 1 napolitană kit kat chuncky white, 1 săculeț decorativ (cu un ou kinder, o ciocolătică kinder, o acadea și o bombonică Rafaelo), 1 iaurt, 1 carte, 1 revistă pentru copii, ou roșu, 1 banana și 1 portocală.

Pachetele de la Spitalul “Marie Curie” pentru Sectia Ortopedie, Nefrologie, Pediatrie, Cardiologie etc.

- 1 pungă de fulgi de porumb, 1 prăjitura casei, 1 pungă de dropsuri, 1 napolitană cu glazură, 4 caramele, 2 pachete de biscuți, 1 biscuite cu glazură, 1 săratea cu caramel, 1 compot de ananas, 1 ciocolată albă, 1 napolitană cu cremă de fructe, 1 croissant, 1 suc teddy, 1 barni, 1 skittles, 1 napolitana kit kat, 1 pungă sugus, 1 baton de susan, 1 brioșă, pensule, 1 cutie creioane colorate, 1 cozonac sau un chec, 1 ou roșu.

TOTAL DONATII 4985 RON

CUMPĂRĂTURI:

- Cumpărături Metro pentru 70 de pachete: 1358.97 + 1190.96 + 390.90 = 2940.83 ron
- Cozonaci Carrefour pentru 70 de pachete: 4.99 ron buc X 70 buc = 349.3 ron
- Pânze de pictură pentru copiii din Secția de Oncologie: 38 ron bucata X 25 buc = 950 ron
- Cărti Librăria Predania 5 ron bucata x 70 buc = 350 ron

TOTAL CHELTUIELI 4590.13 RON
REST 394.87 RON

Obs. Banii care au rămas îi vom folosi la o actiune viitoare sau îi vom redirectiona spre un anumit caz, în functie de nevoile care apar pe parcurs.

Pe lângă aceste donații au primit ajutor mai mulți copii, cu acordul celor care au trimis bănuții respectivi.

300 de ron au fost redirecționați spre Centrul de primire în regim de urgență a Copiilor Străzii din sectorul 3 al Capitalei, 200 ron a primit o mămică foarte săracă cu trei copii, dintre care unul internat în Spitalul Fundeni, 200 ron a primit o bunică internată în Spitalul Fundeni cu nepotul ei care provine   dintr-o familie monoparentală, mama băiatului având în grijă încă doi minori, 300 de ron au fost alocați îngrijirii și tratamentului unui băiețel internat în Spitalul Fundeni care provine dintr-un centru de plasament și nu are pe nimeni să-l susțină, 100 ron au plecat pentru masa de Paște pentru frații lui Alecu, un băiețel care a stat internat în Spitalul Marie Curie si care s-a stins anul acesta.

Am stabilit cu prietenii care au făcut donații aproape de finalizarea acțiunii, adică după ce am terminat cumpărăturile și pregătirea pachetelor să folosim fondurile în cauză pentru nevoile concrete ale copiilor bolnavi de cancer, în funcție de problemele care apar pe parcurs.

Vă mulțumesc tuturor. Tuturor celor care ați făcut donații, copiilor din Glodeanu pentru gestul lor minunat și pentru comportamentul lor exemplar, de la spital, celor care au fost cu noi la spital și ne-au ajutat să împărțim darurile.

A fost o zi în care am spus de multe ori în gând “Doamne, îți mulțumesc pentru tot” pentru că în astfel de clipe realizezi cât de bogat și de fericit ești.

MULȚUMESC:

Mirela Stanculea, angajaților și celor care fac parte din staff-ul Zara Afi Cotroceni, Marian Ana Emilia, Ciumacencu Popoiu Simona si Ionuț, Dorina Coroama, Dani Ela G (Daniela Ghebaur), Simona Gherghe, Camelia Gerthard, Ela Crăciun, Simona Irimia, Delia Dobre, Răzvan Răduț, Andreea Oana Gherla, Tesleanu Silviu, Katy Popovici, Alina Petrescu, Andreea Angelescu, Alexandru Serbu, Paraschiv Andreea Alice și Andrei, Grace Couture Cakes (care au pregătit pentru copii o cutie de macarons), Mirela Man și Cătălin, Cătălina David, Roxana Roșu, Cristina Cuncea, Ana Neagu, Monica Jugănaru, Cristina Bellu, Mihaela Topliceanu Tudor, Dana Laura Olteanu, Alexandra Zait, Georgiana Iancu, Andreea Ioana, Alina și Tudor Trif, Groza Claudia, Carmen Iancu si Paul Coadă, Cătălin și Codrina Ioniță, Livia Șerbănescu și Take, Nicolae și Ștefănuț Florescu, Lavinia Tudoran, Cristi Coman, Berta Popescu, Vasile Marcu, Lucian Toma, Ionela Lucan, Simona Andrei, Oana Portase, Mirela Voicu, Andreea Ioana (asistent medical Spitalul “Marie Curie”), Roxana Dumitru (asistent social Asociația Pavel), preotul Marian Tudor din Glodeanu și soția sa, Valentina, copiilor din Glodeanu, Brîndușa Miron, Logofătu Dana, Dan si Mihaela Ioniță (Spania), Oana-Andreea Zachia (Portugalia), Ana-Maria Bujor, Maggie Tumenbatur (Hong Kong), Lili Daian, Cami Iordan, Sorina Aioanei, Mari și Cristi Suciu, Diana Davidoiu, Andrada Bucur, Ramona Copil, Adriana Petre, Ana Neamțu, Maria Coman, Oana Despa, Iulia Zgripcea, Andra Mămularu și tuturor celor care au cumpărat felicitări realizate de copiii din Glodeanu.

Obs. Dacă am uitat pe cineva să-mi fie cu iertare.Vă rog dați de veste ca să-l pun în listă. Mulțumesc.

Niciun comentariu: