09 octombrie, 2008

Analize

În general eu fug de medic. Nu ştiu de ce, dar numai mirosul acela clasic de spital îmi amorţeşte simţirile şi îmi întoarce stomacul pe dos.

Analizele de sânge mă iau întotdeauna cu leşin. Încerc să nu privesc acul, mă gândesc la cerul înstelat şi la marea fascinantă dar degeaba. Am avut situaţii în care am ieşit victorioasă din cabinet, că gata, de data asta sunt bine, iar moleşeala m-a luat după câţiva paşi.

Printr-o conjuctură a destinului azi mi-am făcut analize. Nu e o analiză clasică (cred că de asta am şi acceptat) ci e o chestie aşa generalistă care îţi analizează starea generală de sănătate, vigoarea organelor interne şi predispoziţiile genetice.

Rezultatele mi-au dat fiori. Naiba m-a pus să mă duc la analize!

Aşadar: cu oxigenarea creierului stau cel mai prost. De aici oboseală. Apoi am o lipsă de vitamine. Lista e lungă. Ar mai fi anemie şi lipsă de fier. Imunitatea e scăzută. Posibil bronşită cronică. Neapărat examen endocrinologic pentru că tiroida dă semne proaste. Aciditate ridicată la stomac şi gastrită. Nisip la rinichi şi la fiere. Mai multe vertebre tasate la coloană. Probleme de vedere. Predispoziţii genetice - cancer la intestine şi atrofie musculară.

Uff....Şi ar mai fi. Naiba să le ia de analize! Mai bine să nu ştii nimic. Mai mult m-au pus pe gânduri că dacă e să te iei după medicii aştia eşti bolnav cronic şi nu mai ai nicio şansă.

Medicul mi-a recomandat - plimbări la munte, plimbări în aer liber şi ...CONCEDIU. Pe bune că aşa mi-a zis. Că starea de oboseală a organismului e foarte accentuată.

Totuşi eu cred că ar trebui să-i ascult sfatul, nu-i aşa????

4 comentarii:

mihai diac spunea...

Credeam ca iesi victorioasa dupa ce i-ai facut tu injectie medicului ! ;)

Nicoleta Țintea spunea...

:)

Era o doamnă doctor!!!

roxana toma spunea...

stiu eu un loc bun de vacanta!!!!!!!!!!

Nicoleta Țintea spunea...

@roxana

Unde???