01 februarie, 2011

Să-l ajutăm pe Cosmin să trăiască

Cosmin Dănilă, înainte de chimioterapie

În clipa asta în care stăm tolăniți sub plapumă, cu mâna pe telecomandă sau cu ochii pironiți pe ecranul calculatorului deschis pe vreun site de socializare, da, chiar în clipa asta o mamă își frânge mâinile. Îi curg lacrimi amare pentru că are mai puțin de o lună la dispoziție ca să-și salveze băiatul, unicul copil.
Cosmin, după ședințele de chimioterapie
Aproape obosiți de cuvântul cancer, pe care în ultima perioadă îl auzim pe buzele tuturor, pentru că nu-i așa, toți cunoaștem pe cineva care a fost răpus de această boală de multe ori nu mai reacționăm la drama pe care o trăiește cineva de lângă noi. Poate la două blocuri distanță sau chiar la biroul alăturat.

Dar doi părinți și un copil s-ar lua la trântă cu boala numită cancer. Cancer la splină. Mai ales că li s-a dat o șansă care până în urmă cu câteva zile, nu le era oferită ca alternativă pentru supraviețuire, o operație. Cei trei s-ar bate direct cu cancerul, dar nu au ce, pentru că lupta îi costă 40.000 de euro, iar clepsidra s-a întors. Termenul limită este sfârșitul lunii februarie.

Cosmin are 9 ani și pentru el s-au mobilizat deja doamna învățătoare și profesoara lui de religie care a împărțit duminică fluturași la biserică. Un astfel de fluturaș a ajuns la mine.

Mai multe detalii despre cum îl puteți ajuta pe Cosmin, inclusiv conturile în care puteți dona bani sau actele medicale, găsiți aici. M-aș bucura foarte mult dacă puteți da mai departe mesajul lui Cosmin, fie pe rețelele de socializare, fie pe bloguri sau dacă le puteți vorbi prietenilor despre acest copil. Poate în acest fel Cosmin primește și el o șansă. O șansă la viață.

UPDATE: Dacă doriți să-l ajutați pe Cosmin puteți să o faceți sunând din rețeaua Romtelecom, la numărul de telefon 0.900.900.080. Costul apelului este 10 EURO. Mulțumesc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

kiar acum am auzit la emisiunea lui mircea badea despre cosmin.de ce nu ati publicat un nr de tel sau ceva?de ex.eu sunt pensionara de boala cu o pensie f mica,dar cu mare speranta as trimite macar un pic si poate alte persoane mai mult...ati putea colecta si kiar cate putin acesti bani.asa cum fac la tv trimitand un nr in tel mobil pentru calamitati sau altele...lumea trimite si asa si totusi ar fi ceva...si eu sunt cam nestiutoare cu acest blog,de ce e asa greu de intrat?nu toata lumea stie sa acceseze...

Nicoleta Țintea spunea...

Doamnă scumpă,

vă mulţumesc foarte mult pentru interesul acordat acestui caz. Din păcate familia nu a deschis încă un număr pe Romtelecom sau un altfel de număr care să taxeze iar banii să se ducă spre acest copil. Vestea i-a luat prin surprindere şi fac şi ei ce pot,încearcă prin toate metodele să strângă bănuţi.

Deocamdată există două conturi deschise pentru a dona bani:

RO07BPOS70407015701RON02 - Lei RO66BPOS70407015701EUR01 - EURO DESCHIS LA BANCPOST, SUCURSALA PALAT CFR, titular este Dănilă Vasile.

RO24VBBU2511BU3293692701 - LEI, Deschis la volksbank, RO20RNCB0746110647810001 - Deschis la Banca Comerciala Romana, Sucursala Brancoveanu, titular este Dănilă Vasile.

Dacă vă este mai uşor puteţi să-l sunaţi direct pe tatăl copilului pentru a vedea cum puteţi să-l ajutaţi: DANILA VASILE -0766.246.317.

Vă mulţumesc