11 decembrie, 2013

Cel mai frumos cadou

Prietena mea, Adela și cadoul
A venit într-o zi de decembrie. 6. 

Cel mai frumos cadou nu putea fi decât unul care-mi amintește de Sofia, de macii ei. 

E un cadou atât de frumos încât doare. Mă doare fiecare tușă a celor cinci maci. Cinci maci, cât cele cinci zile. Adică exact cât a trăit Sofia noastră. Sunt cinci flori deși cea care i-a pictat nu a ştiut cât a trăit Sofia. A aflat de abia după ce a personalizat body-ul că desenul spune povestea unei fetiţe care nu se mai află printre noi.

Cel mai frumos cadou l-am primit pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, de la prietena mea, Adela. Ea a fost la un eveniment organizat de Salvați Copiii, o organizație care și-a propus să reducă rata mortalității infantile, prin dotarea a 25 de maternități cu incubatoare performante.

Nu cred că este cazul să vorbesc despre maternitățile din țară. E inutil să scriu că și în București sunt puţine spitale dotate la standarde (mă refer strict la secțiile de neonatologie). Știu doar că orice secundă de viață contează și că orice mamă ar face orice ca puiul ei să trăiască.

Iar noi putem să dăm o șansă copiilor, după forțele noastre. Restul rămâne în mâinile lui Dumnezeu. 

Mi-e greu să scriu despre acest subiect pentru că pentru mine rănile sunt prea adânci și prea proaspete. M-aș bucura însă să știu că orice aștern eu aici va contribui măcar puţin la salvarea unui copil născut prematur. Așa cum a fost și Sofia noastră. 


Nu-mi găsesc cuvintele pentru că orice aș scrie nu aș putea să descriu tot ce simt. 

Pot spune doar că am primit de la Adela, două body-uri de bebeluș. Unul este cel personalizat cu maci, pe care l-am pus în coșul cu lucrurile Sofiei și unul simplu, inscripționat pe spate cu loggo-ul campaniei "Bun venit pe lume". Pe acesta îl scot la licitație. Loggo-ul s-a șters puțin între timp, dar cred că acest aspect nu va împiedica licitarea body-ului.

Acest body se poate licita
Licitația pornește de la suma de 50 ron. Cei care se înscriu sunt rugaţi să lase aici un comentariu cu suma oferită. Licitația este deschisă până pe 1 ianuarie. Am ales data de 1, pentru că Sofia s-a născut într-o zi de întâi. Apoi voi anunța câștigătorul iar după ce primesc pe mail (nicoletatintea@gmail.com) dovada donației făcute către "Salvați copiii" (se poate dona direct pe site) voi trimite body-ul de bebeluș, câștigătorului. Dacă este vorba de cineva din București pot să duc body-ul personal. Dacă este cineva din țară îl voi trimite prin poștă. 

Oricine vrea să susțină această campanie pentru viață poate da un simplu sms de 2 euro la 8833. 

Mai jos am trecut câteva informații din comunicatul "Salvați Copiii". 

Vă mulțumesc tuturor.



"Salvaţi Copiii desfăşoară în perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014 campania “Bun venit pe lume!” pentru strângerea fondurilor necesare achiziţionării echipamentelor pentru cele 25 de maternităţi.

Oricine poate contribui cu donaţii prin SMS la 8833 (2 euro) și pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume. Fiecare body expus pe site simbolizează un copil care nu a mai apucat să-l folosească. Și tu poți scădea numarul copiilor care mor în România: donează și vei scădea numarul de body-uri expuse pe acest site. Personalizează body-ul cumpărat și ajută un copil să trăiască!

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Pitești, Bacău, Brașov, 3 maternitățîn București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, 2 maternitățîn Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternitățîn Timișoara, Vaslui și Focșani.

Campania se află la cea de-a doua ediție, în urma primei ediții Salvați Copiii a dotat cu echipamente medicale performante 15 maternități și secții de nou-născuți din București, Adjud, Piatra Neamț, Pitești, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Petroșani, Iași, Târgu Mureș, Suceava, Timișoara și Vaslui."

2 comentarii:

Tudor Valentina spunea...

licitez 100 ron

Anonim spunea...

Popescu Ioana Mihaela

Licitez suma de 300 ron