30 ianuarie, 2008

Alt episod - vecina de la etajul patru

Ştie oricine că viaţa la bloc e un joc de loterie. Depinde de noroc.
Relaţia mea cu vecina de la patru, "prietena" manelistă a atins noi dimensiuni. Eu am avut noroc, cu o singură excepţie - "ŢĂŢICA", cum am poreclit-o, femeia care îmi colorează dimineţile cu ţipete şi cu sunetul produs de frecatul podelei, iar weekend-urile cu manele.
Uff. Ieri am plătit întreţinerea. Acasă la administrator. Am achitat repede şi vroiam s-o şterg. Ce îmi spune însă administratorul...Aaaa... ştiţi, vecinii s-au plâns de dumneavoastră. De mine, întreb? Da. Că vă spălaţi noaptea.
Poftim? Că vă spălaţi noaptea şi îi deranjanţi. Rămân mască. Care vecini, întreb. Vecinii de la patru. Simt că îmi vine sângele în cap. Culmea tupeului. Plec dimineaţa şi ajung seara. Iar Ţăţica care e casnică e ... DERANJATĂ. Şi acum ce ar vrea să nu fac duş, dacă ajung în miezul nopţii acasă?
Ştiu că roata bârfelor funcţionează de obicei perfect, într-un bloc de locatari aşa că îi transmit femeii, prin domnul administrator, că mă voi spăla absolut de câte ori am chef şi absolut la orice oră.
Ajung acasă. Am musafiri. Nu apucă oamenii să intră bine în casă. Râdem, glumim. În limite acceptabile. Şi ce face Ţăţica? Îmi bubuie în pereţi, semn că o deranjez.
Azi dimineaţă la 7, aceeaşi poveste. Urlete. Ţăţica la apel. În prima fază m-am gândit să bat cu ceva în tavan. Totuşi, nu îmi vine să cred că ne exprimăm ca-n epoca de piatră. Încă rezist.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Tare nico ....tupeu pe capul ei . Ti-am zis traim intr-o societate in care bunul simt se degradeaza pe zi ce trece. Din pacate asta este si nu prea vad ce putem face. Iar instituiile abilitate parca nu ar exista. Nimeni nu trebuie sa suporte tipetele si manelismele lor ....nu am nimic impotriva manelelor daca sunt asculate in limita bunului simt .Dar.. la noi la Romanica ......Si eu trec vara prin momente de genul asta si simti ca iti pierzi controlul. imagineaza-ti ca lucram pe tura de noapte ca trebuia la 2 noaptea sa ma trezesc sa merg la serviciu si cand ma puneam in pat sa dorm incepea vacarmul. Intr-o zi am vrut sa chem politia ...

Nicoleta Țintea spunea...

Eu am chemat deja politia. Din cauza manelelor. Nu inainte de a o ruga pe femeie sa asculte muzica intr-o limita a decenţei.

Practic acum suntem într-un razboi deschis. Femeia mă urăşte si din acest motiv îmi bate în pereţi fără noima.

Iar lucrul asta mă stresează la culme pentru că, până acum, cât am stat în chirie am dat peste tot felul de oameni nebuni. Am învăţat să păstrez oamenii la distanţă, să nu mă împrietenesc prea mult cu nimeni, să fiu respectuoasă şi atât. Şi totuşi unii te obligă să te cobori la nivel de mahala, pentru că sincer, mi-e teamă că într-o zi mă va scoate din minţi, că voi bate şi eu în pereţi, că voi trage de pătura pe care o trânteşte, în fiecare zi în geamul meu şi aşa mai departe....

Sunt rea? Nu ştiu...Poate

Garfield spunea...

ANUNT !

dau vecin batranel cu apucaturi comuniste etaj 3 plus copil razgaiat si enervant vecin apartament 12 la schimb cu vecina manelista etaj 4. Negociabil.
Rog seriozitate :))

acum pe bune: detin licente. absolut nou. metode de sicanare si enervare a vecinilor recalcitranti, manelisti si obsedati (sau obsedanti). Kit complet eur 300 plus taxe. Gratuit ofer consultanta si training profesinist. seriozitate si promptitudine. SC Gogu SRL

mitica spunea...

Ia o bucata de beton si o masina de gaurit rotopercutanta (din cele cu care se gauresc peretii) si la ora 7.00 (cand ea incepe sa urle), hop si tu cu masina in beton. Iti garantez ca dupa trei-patru reprize de-astea (pana cand va face legatura intre urletele ei si huruitul masinii!!!) se va potoli pe veci. E metoda verificata si de altii.

PECHETTA spunea...

nicol, am o vecină (trecută de 70 de ani) care se plânge periodic la administrator că sunt trecută cu o persoană la întreţinere! da' io stau singură! :))

Nicoleta Țintea spunea...

@garfield

Mă gandesc că se poate şi mai rău, dar şi mai bine. Sunt atât de paranoică, încât astăzi am fost la un magazin şi m-am îngălbenit instantaneu, am avut impresia că vânzătoare e Ţăţica :)

@mitica
Dezavantajul e că îi deranjezi şi pe ceilalţi vecini.

@pechetta
Asta e veşnica problemă a moşilor, cine intră, cine iese, şi mai ales de ce :)

Adela Stan spunea...

Nu ma mai mira nimic....se pare ca ai provocat-o la razboi cand i-ai atras atentia...asa a perceput taranca, deh.

Nici eu nu sunt mai fericita cu vecinii nostri, dupa ce i-am potolit pe cei de sub noi cat de cat, acum se pare ca a surzit baba senila de deasupra ca ascult si publicitatea de la tv la maxim...

Viata la bloc....

Nicoleta Țintea spunea...

@adela

Cineva, ştii tu cine îmi spune să mă resemnez pentru că altfel o iau razna.

Adică să mă fac că nu aud, nu văd, nu mă deranjează.

Numai că...nu am cum.

Încă nu m-am hotărât dacă să adopt sau nu modul ei de comunicare, bubuituri în pereti....

Anonim spunea...

Super tare... Vecinul meu de perete, de aceeasi varsta cu mine, mi-a facut acelasi lucru. De fapt mi-a dat telefon sa-mi spuna sa nu mai fac dus la 12 noaptea... A fost simplu, i-am spus ca daca pe el il primeste nevasta de la munca in pat jegos, sau dupa o partida nu se spala, e problema lui, la mine nu merge. Asa ca l-am linistit... Tevile astea de la bloc, mama lor...

Nicoleta Țintea spunea...

Eu tocmai mi-am stricat tavanul puţin. Am dat cu ţaeva de aspirator în el într-o dimineaţă de duminică. Asta după ce Ţăţica m-a trezit la ora 7. Şi eram obosită, mai ales că lucram. Acum am nişte cerculeţe pe tavan...hi hi hi

ina bixade spunea...

Enervante sint situatiile astea cind ai de-a face cu vecini idioti. Aici poti da in judecata daca ai vecini care te disturba, sint legi clare care prevad chestia asta. Succes si sper ca intre timp ai scapat de taranca aia de manelista. Eu am alergie la manelele astea!!! Cine naiba le-a mai inventat:)