17 august, 2009

Blestemul pantofilor

Cred că trăiesc într-o conspiraţie. Nu-mi e dat să port pantofi făcuţi pe comandă. Sau cel puţin asta cred după ce:
1. Mi-am comandat sandalele de mireasă. Le-am făcut de trei ori. Am schimbat vreo cinci modele. Am făcut opt drumuri. O dată mi-au ieşit prea mari. O dată prea mici. De două ori s-au greşit nuanţele. Doamna designer mi-a spus să dau şi eu pentru ea un acatist la biserică. Că poate ies aşa. Adevărul e că mă săturasem. Vroiam să le văd o dată gata. Că se transformaseră într-un laitmotiv al existenţei mele. Am optat până la urmă pentru un model destul de banal, clasic pe care puteam să-l găsesc şi în magazin. Şi la care desigur, pielea sidef aleasă a fost înlocuită din greşeală cu alta, mată, un alb unt, simplu. Şi oricum perechea finală mă strânge puţin. În fine.
2. Mi-am comandat sandale pentru cununia civilă. La altă firmă. La un preţ mai bun. Au ieşit frumoase, nimic de spus dar mai întâi le-am testat la un botez şi am realizat că bareta din spate îmi cade mereu din picior iar eu mă aplec cam după fiecare pas să o ridic.
3. Am modificat sandalele pentru cununia civilă şi am înlocuit o parte din bareta din spate cu elastic. Chiar şi aşa, bareta alunecă deci prea multe schimbări nu sunt. Noroc că la starea civilă totul se desfăşoară repede DA, DA de ambele părţi şi gata!!!!
4. Pentru că era evident că sandalele de la punctul 1 nu sunt de cursă lungă am decis să-mi comand nişte pantofiori de rezervă. După îndelungi căutări am găsit sandalele ideale. Sunt făcute în Argentina şi importate de o firmă românească. Ca să fie totul gata din timp am dat comanda la începutul lunii iulie. Am fost şi la firmă ca să probez, să fiu sigură că măsurile se potrivesc adică 37 înseamnă 37 şi aşa mai departe. Mi s-a spus că în trei săptămâni sosesc. După trei săptămâni am sunat la firmă şi mi s-a spus că ăăăă.....de fapt au uitat să mă anunţe că firma din Argentina nu mai are nu ştiu ce material necesar pentru săndăluţe. După alte câteva zile am răsuflat uşurată când am aflat că firma din Argentina a găsit materialul cu pricina (în definitiv cred că era vorba de vreo 20 de cm) şi că sandalele le voi primi pe 15 august.
Pe 14 august am primit telefon de la mama domnişoarei care se ocupă de firma cu pricina şi sâmbătă m-am prezentat să le ridic. Am uitat să spun că săndăluţele astea păreau ideale, cu piele întoarsă pe interior, cu talpă făcută special pentru dans şi aşa mai departe...
Aşa. Am ajuns la firma cu pricina. Şi când colo, ce să vezi? Nu se ştie din ce motiv SANDALELE MELE erau mărimea 36. Asta în condiţiile în care eu port 37. Sincer m-a pornit plânsul mai ales când mama domnişoarei mi-a explicat că poate totuşi se lasă!!! Doamne, oare de câte ori am auzit asta în ultimele luni? Ce să se lase când mie nici sângele nu-mi mai circula prin picior????
Domnişoara care face propriu zis comenzi este plecată şi se întoarce pe 1 septembrie. Este puţin probabil ca în mai puţin de două săptămâni să-mi ajungă alte sandale. Şi sincer dacă nu am reuşit să le am în două luni, de ce aş reuşi în două săptămâni?
Aşa că în acest moment caut sandale de mireasă de rezervă. De dans. Fac rabat la model. Caut comoditate.
Nu mai am foarte mult timp la dispoziţie...
Aşa că...are cineva vreo sugestie?????

10 comentarii:

Adela Stan spunea...

Dumnezeule mare! Sper ca nu ai cumparat totusi sandalele din Argentina nr.36, nu?!?
Nu le vrei pe ale mele de mireasa? Sunt aurii si le-a sarit o pietricica dar se poate inlocui usor. Glumesc, facem haz de necaz acum...Du-te in Mall, gasesti cu siguranta, lasa magazinele si site-urile specializate ca, pare-se nu sunt profesionisti! Si asta pentru ca asa suntem noi, romanii...

fifi spunea...

Da! Zic sa te duci ca omul de rand in Obor si sa cauti acolo. Eu mi-am luat 2 perechi intr-o zi si am fost foarte multumita la nunta de ei. Super pantofi. daca ai bani mai multi mergi la mall. Ia magazinele la rind pentru ca sunt super pantofi. Nu ca nu sunt fanul pantofilor facuti la comanda dar, la victoria 46 ( care e un magazine de fitze) o pereche de super sandale la reduceri costa 1 milion 800. ce zici?

maria spunea...

auzi da 'te-ai gandit sa te duci sa cauti in magazin, pur si simplu?

Nicoleta Țintea spunea...

@Adela
Nu am cumpărat sandalele din Argentina mărimea 36. Am trimis un mail celor de la firma mamă, m-am gândit că poate reuşesc să găsesc o soluţie. Dar nu am primit niciun răspuns aşa că, îmi iau gândul :)))

@Fifi

Am programat pentru sâmbătă o tură prin Obor. Alex a spus că mă lasă acolo şi apoi mă recuperează. Oricum cred că nu mai suportă capitolul pantofi :)

@Maria

Iniţial am căutat prin magazine. Am fost şi în mall şi în Unirii. Şi nu am găsit ceea ce căutam. Acum poate va fi mai simplu. Pentru că nu mai ţin la toate detaliile gen stil, cromatică etc.

Gaby Stanescu spunea...

Hai ca ofer si eu o solutie! te uiti pe www.zappata.ro si iti trimit cu curier ce modele iti plac si am numarul tau. si poti proba cate vrea sufletul tau!:) vorbim pe pm pt plata:) poate facem un barter:)

Nicoleta Țintea spunea...

@Gaby

Multumesc. Esti tare drăguţă. Eu caut acum o pereche de sandale în genul celor de la passionshoes cu poza pe care am pus-o pe blog. Adică ceva nu foarte înalt (că oricum nu ştiu să merg pe tocuri) dar care să-mi ţină glezna (pentru că am remarcat că am un călcâi destul de drept şi din acest motiv nu mă avantajează sandalele cu baretă în spate). Adică vreau ceva mai mult pentru dans şi din acest motiv am fost aşa dezamăgită.

Dar oricum apreciez gestul tău. Cine ştie...Poate deschizi un magazin la Bucureşti :)))

Anonim spunea...

Offf...cat te inteleg! Cand am fost eu mireasa (acum 3 si ceva!) am trait cosmarul asta si cu rochia si cu sandalele! Eu pana la urma am ales solutia strong _comoditate! Am avut o preche de pantofi la biserica...pe care am stat si la restaurant cat am rezistat, iar pentru dans...pentru ca aveam rochia lunga mi-am luat o pereche de balerini albi, din piele, cu gaurele. Au fosta mana cereasca...crede-ma...am dansat toata noaptea ca o nebuna!Ce-ti recomand eu...o pereche de balerini din piele intoarsa ca sa se muleze pe picior sau unii din piele mai moale...Daca nu ai rochie scurta...pantoful conteaza doar la pozele cand cobori scarile de la biserica...pentru ca in rest nu se vede :D! Crede-ma, nu te crampona de tocuri...gandeste-te ca ai de rezistat o noapte intreaga si ca trebuie sa te si simti bine!
Numai bine si Casa de piatra!

Nicoleta Țintea spunea...

@oanamada

Ma bucur că mă înţelegi... Uneori sunt prietene care mă privesc cu uimire. Ele s-au măritat şi nu
şi-au făcut atâtea griji. Dar poate astea sunt lucrurile care ne diferenţiază sau altfel spus, fiecare cu grijile ei.

Fiecare mireasă ţine foarte mult la ceva, la rochie, la pantofi, la decoraţiuni, nu ştiu, să cânte piesa X sau să nu lipsească de la nuntă doamna Y. Şi pentru nimicurile astea miresele sunt în stare să răstoarne munţii.

Cred că fiecare dintre noi poate avea fixuri care altora le par absurde.

Oricum acum mă "hrănesc" cu o emisiune de pe travel tv. E vorba despre un magazin care vinde rochii de mirese. Când văd că şi alte mirese sunt stresate, că au probleme cu rochiile şi observă toate detaliile mă simt mai bine :))))Nu sunt singură!!!

Mulţumesc pentru urare.

Camelia spunea...

Buna,Sieu am inceput cosmarul cautarii de pantofi..am cautat in tot bucurestiul niste papucei cu toc mic (nu balerini)ivoire... nu am gasit nicaieri ceva finutz...asa cam-am indreptat spre cei facuti la comanda de la Thea Visconti, abia ieri am dat comanda asa ca nu stiu ce va iesi.. ei sunt dragutei, nu super dar scumpi 3mil. revin cand am sa-i ridic..

Nicoleta Țintea spunea...

@Camelia

Thea Visconti...Interesant. Baftă. Să ai noroc din prima :)