03 octombrie, 2011

Copiii de la Mănăstirea Marcuș, la Observator

Vă invit să le vedeți aici pe fetițele care cresc la Mănăstirea Marcuș, în județul Covasna. Fetițele pe care Maica Serafima le-a luat pe când aveau câteva luni și erau abandonate într-o maternitate. Vă invit s-o vedeți pe drăgălașa Alexandra, pe care dacă o veți cunoaște o s-o iubiți imediat, pentru că ea molipsește pe toată lumea cu voioșia ei și cu zâmbetul care îi lasă mereu gropițe în obraji.

În material le veți vedea pe toate fetițele, pe delicata Sara, pe serioasa Elena, pe melancolica Ștefi, pe Nicoleta și pe frumoasa Ana. Și nu numai.

Aș vrea să pot să vă spun și lucrurile care nu se văd în acest material. Nevoile despre care Maicii Serafima îi vine greu să vorbească. Nevoi care o dărâmă uneori, dar care nu o doboară niciodată.

Eu sper ca acest mic reportaj să vă determine ca într-o zi de toamnă să faceți o plimbare până la mănăstirea din poiană. Să le cunoașteți pe fetițe. Să stați de vorbă cu Maica Serafima. Să simțiți parfumul locului, pe care părintele Arsenie Boca l-a văzut ca pe un spațiu în care vor cânta îngerii.

O poiană unde te poți întâlni cu copilul din tine. Și un loc în care poți deschide o fereastră. Spre tine și spre Dumnezeu.

Dacă doriți să le ajutați pe aceste fetițe puteți să aflați mai multe despre ele de pe blogul lor:

RUGĂMINTE: Vă rog dacă puteți să dați mai departe povestea lor pe site-uri sau prin rețelele de socializare. Le puteți susține și făcând trimitere spre blogul lor, de pe blogul dvs. printr-un link, banner sau o fotografie.

Pentru alte detalii despre copile puteți s-o sunați pe Maica Serafima (0740095480).

Vă mulțumesc tuturor!

Niciun comentariu: