29 noiembrie, 2010

Îngerii lui Arsenie Boca

Monica a scris zilele trecute pe facebook următorul mesaj:

"Ştiaţi că există miracole?
Aproape că nu mai ştiam cum arată, le căutam în cer, printre stele şi nori pufoşi. M-am oprit. Pentru că am trăit miracolul, într-o sâmbătă pe un deal protejat de păduri şi de Dumnezeu. În poiana unde cânta îngerii Părintelui Arsenie Boca. În viaţa asta am intrat in biserică de puţine ori, poate ca mulţi alţii, doar ca să aprind o lumânare sau să iau Lumina. În acea sâmbătă am intrat în biserică, am auzit îngerii cântând şi am îngenunchiat. Mi-au curs lacrimi şiroaie şi nu înţelegeam de ce. Apoi am simţit că zidurile bisericii cad, într-o mişcare menită să facă loc miracolului unui Crez, rostit cu puritatea sufletelor de copii uitaţi de părinti, dar iubiţi de Tatăl şi Mama din Ceruri. Sunt recunoscătoare pentru miracolul meu, un miracol simplu dar complex. Miracolul poartă mai multe nume şi are mai multe vârste:

Maria, Elena, Mihaela, Teodora, Nicoleta, Ştefania, Alexandra şi Ana au cam 8 ani; Ilinca si Alexandru - 4 ani şi Maria -3 luni ( în decembrie).

Mănăstirea Marcuş e casa lor, Maica Stareţa Serafima e mami. Sunt protejaţi în moduri negândite de om, pentru că locul e sfânt. În acelaşi timp viaţa lor depinde de lumea din jurul lor. Crescute de Maica Stareţă de la începutul vieţii au avut norocul să devină surori şi fraţi ce au o mamă. Însă viaţa înseamnă mult mai mult. Supravieţuirea lor depinde de mila creştinească. Cu alte cuvinte de oameni, de noi.

Nevoile lor sunt nevoile noastre. Şi vreau să cred că dacă eu aş avea nevoie de o pâine, o sticlă de ulei, un săpun, o farfurie de mâncare, aş găsi la voi. Aşa cum fiecare dintre voi ar găsi toate astea la mine sau la oricare dintre prieteni.

Vin acum, aici, în faţa voastră, pe cel mai fertil loc al prieteniei, cu un virus... al bunăvoinţei şi al generozităţii. Un virus bun, ce poate fi împrăştiat şi altor prieteni. Nu vă cer să fiţi buni, vă mulţumesc pentru asta. Şi cei 11 îngeraşi vor cânta şi pentru voi un gând de mulţumire. Şi vă vor dărui în ceas de seară rugăciunea lor.

Şi că o rugăminte personală, dincolo de cele necesare, un mic dar de pus sub pom, o felicitare pentru ei cu un gând de-al vostru, o urare, un pupic."

Aceasta ar fi povestea pe scurt. Mai multe detalii despre cele 11 suflete găsiţi aici. Inclusiv conturile unde se pot trimite bani.

Despre copiii de la mănăstire a scris şi Jurnalul Naţional aici.
P.S.
1. Am vorbit cu Monica la telefon şi mi-a spus că fetiţele au nevoie de orice le prisoseşte altora. Adică de la mâncare (ulei, făină, zahăr, dulciuri, pâine, condimente, ceai, carne, ouă) până la produse de curăţenie (detergenţi, detergenţi de spălat de jos), haine, rechizite, jucării.

2. În plus orice ajutor financiar este binevenit mai ales că microbuzul care le ducea pe fete la şcoală s-a stricat de curând şi e nevoie de o sumă importantă pentru repararea maşinii.

3. Cei care vor să trimită lucruri fetiţelor, mâncare sau jucării pot să ia legătura direct cu Monica la următoarele contacte:

jade26082002 ID messenger
telefon 0722.296.856
Sau pot să-mi dea un semn aici nicoletatintea@gmail.com

Pentru primul drum se adună lucruri până pe 17 decembrie.

Vă mulţumesc

Niciun comentariu: