30 iulie, 2012
16 iulie, 2012
Gândul serii. O definiție a eșecului
Anișoara, Oana și Cocuța |
Eșecul rămâne eșec. Și privirea acelui copil zglobiu te va urmări în serile în care te așezi liniștit la masă.
14 iulie, 2012
La mulți ani, tata!
La mulți ani, tata! Să te țină bunul Dumnezeu ani mulți alături de noi, să fii sănătos și mereu fericit!
Te iubim mult!
Te iubim mult!
01 iulie, 2012
În vizită la fetițele din Petrăchioaia
Cocuța se bucură de cadouri |
Încep prin a spune că oamenii sunt buni. Atât de buni încât mă copleșesc mereu cu generozitatea lor și cu dragostea de care pot da dovadă.
Atâta vreme cât putem iubi sunt sigură că toți avem o șansă la mântuire. Simt că iubirea este strâns legată de drumul care duce spre locul acela luminos pe care ni-l putem doar închipui. Lumina apare pe pământ când oamenii își arată iubirea. Iubirea necondiționată. Iubirea care nu se judecă și nu se trufește.
Unul dintre pereții camerei în care stau fetițele |
Iubirea pentru niște fetițe care trăiesc ca-n Africa, la mai puțin de jumătate de oră distanță de București. Fetițele nimănui. Flămânde. Stigmatizate din cauza sărăciei. Fără căldură iarna. Fără curent electric. Fără apă. Trei fetițe ca trei flori viu colorate, în bătaia soarelui și a vântului, avide de dragoste, sclipitoare și nevinovate.
Oana, Anișoara și Cocuța |
Trei fetițe care duc acum o cruce grea. Alungate de tată. Crescute de o mamă care muncește cu ziua pe unde apucă. Ca să le crească. O mamă care are și ea, din păcate o patimă grea.
Mama fetelor |
Le-am cunoscut astăzi pe fetițele din Petrăchioaia. Pe Oana, Anișoara și Cocuța. Nu pot să vă spun cu câtă bucurie ne-au primit. Nu pot să explic cu câtă veselie au deschis darurile. Cum s-au bucurat de fiecare papucel, jucărie, cărticică, de orice au descoperit în pungile încărcate cu de toate.
Papuceii îi vin ca turnați, Cocuței |
Dacă aș putea v-aș trimite la pachet puțin din bucuria lor. Să fie un fel de mulțumesc și să simțiți că ați fost și voi acolo. Pentru că ați fost prezenți cu adevărat. Prin darurile voastre. Fără sprijinul vostru nu am fi putut să mergem la aceste fetițe, cu brațele încărcate de daruri. Dăm slavă lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru că
ne-au trimis daruri multe pentru acești copii, care au simțit din plin, luni la rând, ce este tristețea și ce sunt lipsurile.
ne-au trimis daruri multe pentru acești copii, care au simțit din plin, luni la rând, ce este tristețea și ce sunt lipsurile.
Oana și Anișoara |
Doamna Vali, soția părintelui din Glodeanu a fost cea care a citit întâmplător povestea acestor fetițe în „Jurnalul Național”. Și a venit cu ideea de-a le ajuta. În horă s-au prins apoi mulți, mulți prieteni. Și prietenii prietenilor. Ca de fiecare dată când gândul bun străbate zări și mări, deschide inimi și face posibile minunile.
Sfântul Nicolae |
Generozitatea mă lasă de fiecare dată fără cuvinte. Pentru că știu că fiecare lucru este împachetat cu un strop de dragoste, fiecare bănuț dăruit are în spate, multă trudă. Am încercat să contabilizez darurile. Au fost însă așa de multe încât mi-a fost imposibil să contabilizez într-un timp așa de scurt, toate lucrurile, produsele pe care l-ați trimis celor trei surori.
Darurile |
Am strâns din donații 700 de ron. Din acești bani am cumpărat pentru fetițe mâncare, dulciuri și produse de igienă. Am primit produse neperisabile și de la voi și am reușit să organizez totul în pungi pe categorii: conservele într-o pungă, pastele, orezul, făina în alta, borcanele în alt loc și tot așa. Darurile se pot vedea în fotografii.
Produsele pe care le-am cumpărat din cei 700 ron |
Pentru că am primit multă mâncare am decis să facem o bucurie si unei familii extrem de sărace, tot din comuna Petrăchioaia. O familie cu 11 copii.
Le-am dus și lor două pungi mari, tip supermarket, cu mâncare. Toți cei 11 copii stau cu cei doi părinți într-o singură cămăruță. Nu pot să vă explic cum au reacționat copiii când au văzut mâncarea. Au devorat fericiți câțiva biscuiți și câte-o banană.
Mamei lor i-au dat lacrimile, de fericire că a primit așa un cadou neașteptat.
Mama celor 11 copii |
DARURILE PENTRU CELE TREI SURORI (OANA, COCUȚA ȘI ANIȘOARA):
- 5 pungi mari, tip supermarket cu alimente (4 cu mâncare neperisabilă și una cu mâncare perisabilă): lapte uht, mușchi afumat de pui, diferite tipuri de salam uscat, telemea vacă, kaiser, cârnați, brânză topită, brânză de vaci la cutie, cremă de unt, cascaval, margarină, conserve de carne, bulion, conserve de pate, conserve de ton, sardine, spaghete, paste, supe la plic, delicat, zacuscă, tocană de legume la borcan, borcane cu ciuperci, mazăre, bulion, zahăr, sare, ulei, otet, fasole, orez, iaurt cu fructe, făină albă, făină de mălai, muștar, iaurt simplu, eugenii, biscuiți diversi, cereale, cacao, lapte praf, napolitane etc.;
- 1 pungă mare, tip supermarket cu produse de igienă (burete pentru vase, săpunuri diverse, pastă și periuțe de dinți, detergent manual, hârtie igienică, detergent de spălat vase, vată, bețișoare pentru urechi);
- 1 bax cu apă;
- 1 coș plin cu dulciuri și fructe (ciocolată bounty, snikers, jeleuri, ciocoală Heidi și Milka, biscuiți, prăjitura casei, bomboane sugus, croissante, caise, nectarine, banane);
- 1 pungă mare tip supermarket cu jucării, plușuri diverse, jocuri educative, acuarele, cărți de povești, 1 minge;
- 2 pungi mari cu lenjerii de pat, prosoape, mușamale pentru masă;
- 4 pungi mari cu haine pentru copii;
- 2 saci cu haine de adult;
- 2 genți mici cu materiale promoționale (șepci, pixuri, etc.);
- 1 bicicletă;
- 1 cutie cu cărți ortodoxe pentru copii oferite de Editura Iona, cărticele pentru povești, o icoană, cărți de rugăciuni, elastice pentru păr etc;
- diverse: 1 cădiță de plastic pentru baie, 1 oală, pahare plastic, 1 fructieră, papucei de plastic, săndăluțe, ghiozdănele cu rechizite, cartofi, roșii, castraveți, pâine, lanterne etc.
Cutia cu cărticelele oferite de Editura Iona |
Darurile |
Alex și Paul |
Am fost la Petrăchioaia cu părintele de la Glodeanu, Marian Tudor și soția, cu Alex, soțul meu și cu Carmen Iancu și Paul Coadă, doi oameni cu suflet mare, care ne-au întins o mână de ajutor și de această dată.
Coșul cu fructe și dulciuri |
Anișoara, Oana și Cocuța sunt foarte vesele. Sunt foarte lipicioase. Oferă îmbrățișări oricui este dispus să le ofere puțină afecțiune. Sunt ca niște vrăbiuțe. Cel mai mult m-a uimit însă inteligența lor, având în vedere condițiile în care trăiesc.
Doamna Vali, cu una dintre fetițe |
Umblau toate trei, desculțe iar Oana și Anișoara aveau amândouă răni la picioare. Una era tăiată la un deget, iar cealaltă avea o rană destul de urâtă, la gleznă. Noroc că aveam la noi trusa de prim-ajutor iar Alex și soția părintelui au încercat să le panseze, rănile. Anișoara a terminat clasa a patra cu calificativul „foarte bine”.
Sanitarii pricepuți |
Mama fetițelor nu ar prea vrea să plece din Petrăchioaia pe motiv că acolo a copilărit și acolo are rude. Rudele nu o pot ajuta însă cu nimic. Fratele său are nouă copii. Noi sperăm însă că va alege ce este mai bine pentru copilele ei.
Camera în care locuiesc fetițele |
Am stabilit că vom vorbi peste câteva zile ca să ne spună dacă este sau nu, de acord, să se mute cu fetițele, din Petrăchioaia, la Glodeanu, acolo unde părintele Marian Tudor și soția dânsului vor face tot posibilul ca să le ajute.
Vechea fermă în care stau fetițele |
Sunt sigură că Oana, Cocuța și Anișoara ar putea crește frumos, dacă vor avea o șansă la o copilărie normală. Aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce le-ați trimis. Pentru bănuți și pentru daruri. Pentru gândurile voastre bune. Vă voi ține la curent cu evoluția acestei povești. Noi ne dorim din tot sufletul să le ajutăm în continuare pe aceste copile. Cu siguranță vom face tot ce putem pentru ca iarna să nu le mai prindă în ferma părăsită, ca să nu mai înghețe de frig, iar zăpada să nu le mai acopere, în timpul somnului de noapte. Totul depinde însă în acest moment de decizia mamei.
Un MULȚUMESC mare pentru toți cei care au participat la acțiunea de astăzi: doamna Valentina și părintele Marian Tudor, Carmen Iancu și Paul Coadă, domnul Toma Florentin (consilier la Primăria din Petrăchioaia) și fratele dânsului, Alina Turcitu, Leocadia Tonita, Jana și Mihai Pavelescu, Oana Pauca Tazlaoanu, Andreia Oltean, Cristina Adriana Buta, Monica Popa, Leocadia Tonita, Alexandra și Cătălin Grigore (Editura Iona), Dana Costin, Livia Marinescu, Aurelian Nebel și Asociația Resurse Regionale, Bogdan Mateciuc, Livia Șerbănescu, fam. Parepa, Constanța Jelea, Irina Ilie, Dana Mirela Vasilăteanu, Andreea Oniga, Claudiu și Daniela, Roxana și Laur Chirilă, Dana Popa, Oana Andreea Zachia, Raluca Bodea, Chetrari Cristina, Camelia Ceru, Carmen Radulescu, Oana Boncica, Ionuţ Dicu, Cătălina Enache, Cezara Negru şi Silviu Petre.
În interiorul fermei |
Cadoul fetelor pentru noi, multe zâmbete |
Cocuța, fericită de noua ei bicicletă |
Dacă am uitat cumva pe cineva vă rog să mă iertați și să-mi atrageți atenția pe mail: nicoletatintea@gmail.com
Abonați-vă la:
Postări (Atom)